Savunma Sanayi Fabrikaları için Kimya Teknolojisi Bölümü Açılıyor

ÇORUM 19 Temmuz 2023 13:12
Videoyu Aç Savunma Sanayi Fabrikaları için Kimya Teknolojisi Bölümü Açılıyor
A
a

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, başkanlığında toplanan il istihdam kurulu, bir dizi kararlar aldı.Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde kurulan savunma sanayi fabrikalarının ara eleman ihtiyacını karşılamak için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kimya Teknolojisi alanının açılmasına karar verildi.


 

Çorum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023 yılı 3. Olağan toplantısı, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.Toplantıda; Çorum’un işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyaçlarını tespit edilmesi, mesleki ve teknik eğitim okulları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim politikaları konuları görüşüldü.

Ayrıca toplantıda; Finansmanı engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden karşılanmak üzere iki eski hükümlü vatandaşın kendi işini kurma projeleri için 179.180,00 TL. ödenek tahsis edilmesi. Bir engelli vatandaşın kendi işini kurma projesi için 140.000,00 TL. ödenek tahsis edilmesi. Sungurlu ilçesinde bulunan Sungurlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kimya Teknolojisi alanının açılması ve Anadolu Özel Eğitim Meslek Okulu 11. Sınıf öğrencilerinin de 2023-2024 eğitim-öğretim yılında işletmelerde staj görmeleri karara bağlandı.İstihdam ve mesleki eğitim konularında yapılacak çalışmalar hakkında kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam