Hitit ANGELS Robotik Takımı Geleceğin bilim dünyasıyla yarıştı

ÇORUM 23 Ekim 2019 14:36
Videoyu Aç Hitit ANGELS Robotik Takımı Geleceğin bilim dünyasıyla yarıştı
A
a

Mersin ilk kez First Robotic Competition yarışmasına ev sahipliği yapacak. Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Hitit ANGELS Robotik Takımı Çorum'u temsil ettiği FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvasında 42 takım ve 650 öğrenci bir araya geldi...


Dünyada olağanüstü hızla gelişme gösteren robotik bilimi ile genç yaşlarda tanışan öğrencilerin bilim, teknolojiyi takip ederek yıl içerisinde yapmış oldukları tasarımları sunmak ve verilen görevleri yapmak amacıyla Türkiye genelindeki tün Resmi ve Özel Liselerin öğrencilerine yönelik Robotik Kodlama alanında 17-20 Ekim tarihlerinde Türkiye genelinde ilk defa Mersin'de düzenlenecek olan FRC- Turkish Robotics Mersin Off-Season 2019 sizleri çağırıyor.

Mersin ilk kez First Robotic Competition yarışmasına ev sahipliği yapacak. Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Hitit ANGELS Robotik Takımı Çorum'u temsil ettiği FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvasında 42 takım ve 650 öğrenci bir araya geldi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ana sponsorluğunda, Technokids Mersin ve JR Robotics iş birliğinde düzenlenen Liseler Arası Robotik Turnuvası, 17-20 Ekim 2019 tarihlerinde Servet Tazegül Spor Salonunda gerçekleştirildi. Mersin'de ilk defa gerçekleştirilen turnuvada takımlar rekabet ile dostluğun, bilim ile eğlencenin buluştuğu arenada kıyasıya bir mücadele sergiledi, öğrenirken eğlendiler.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi ELVAN, Mersin Valisi Ali İhsan SU, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Mali İşl. Ve İşt. Grp. Bşk. Erhan SİPAHİOĞLU, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri TEKLİ, Tarsus Belediye Başkanı Haluk BOZDOĞAN ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan KIZILTAN ile birlikte turnuvanın düzenlendiği alanı gezerek tüm takımları ziyaret ettiler. First Robotic Competition yarışmasında Çorum'u temsil eden Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Hitit ANGELS Robotik Takımı ile bir araya gelen Vali Su, öğrencilerin heyecanını paylaştı. Yarışmada sergileyecekleri robot hakkında bilgi veren Hitit Angels robot takımı öğrencileri, 14 öğrencinin yer aldığı takımlarıyla 6 hafta gibi kısa bir sürede hazırlanan robotları ile bir an önce yarışmaya katılma konusundaki heyecanlarını belirttiler. Böylesine büyük ulusal bir yarışma içerisinde yer almanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Hitit Angels Robot takımı öğrencileri, desteklerinden dolayı Vali Su ve MTOSB Başkanı Tekli'ye teşekkür ettiler.

"2022'de anahtar kelime teknoloji, tasarım ve programlama olacak"
Dünya Ekonomik Forumunun 2018'de yayınladığı raporda, şu an henüz gelişme aşamasında olan, 2022 yılında ise anahtar kelime olacak teknoloji, tasarım ve programlamanın öne çıkacağına dikkat çeken Mandal, "Sizler, bunu şimdiden yakalamışsınız. O yüzden bizim sizlere destek vermek için her türlü çaba içinde olmamız gerekiyor. "Robot" dediğimiz kavram, yıllar önce endüstride kullanılmasıyla başladı. Ama bugün artık sosyal robotları, uzayın derinliklerini konuşuyoruz. Artık robotu sadece sanayide ve ileri üretim süreçlerinde değil, hayatın her aşamasında kullanacağız. Bundan dolayı sizin yapmış olduğunuz katkı, sadece bir robot yarışması değil, bunun ötesinde geleceğin teknolojilerinin gelişmesinde anahtar bir süreç. Gelecekte, ülkemizin hem bölgesel hem ülkesel lider olma pozisyonunda yaptığınız katkıların kesinlikle kayda değer önemli bir rolü var. Biz de TÜBİTAK olarak yaptığımız destekler ve etkinliklerle bu sürecin içinde aktif olarak yer almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yarışmanın Mersin'de gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyuyorum"
FRC Mersin Off Season 2019 Liseler Arası Robotik Turnuvasının Mersin'de düzenlenecek olmasından dolayı heyecanlı olduklarını belirten MTOSB Başkanı Tekli, "Bilim ve teknolojinin büyük bir ivme kazandığı günümüzde, global düzeydeki yenilikleri takip ederek bu gelişmelere yönelik bir eğitim sistemi üzerine gençlerimizi yönlendirmenin bilincindeyiz. Bilgiye ulaşmak ve eğitim günümüzdeki en önemli itici unsurlardandır. First Robotic Competetion'ın ulusal düzeyde, çeyrek asrı aşkın birikim, tecrübe ve heyecanıyla kentimizde gerçekleştirilecek olmasından mutluluk duyuyorum. Uluslararası düzeyde düzenlediği etkinliklerle gençlere takım ruhunu, yardımlaşmayı, sürece odaklanarak birlikte kazanmayı ve tüm bu etkinliği eğlenceli bir ortamda gerçekleştirmeyi mümkün kılan First Robotic Competetion yarışması ile gençlerimizin bilgisinin kalıcı olduğu, özgüvenini geliştirebildiği ve geleceğimize sağlayacağı katkılar için kendini mutlu hissettiği bir dünyaya adım atıyoruz" dedi.

Yarışmada yer alacak gençlere de seslenen Tekli, "STEM uygulamalarını 30 yıldır gençlere en uygun formatta sunan ve global anlamda en prestijli robotik kodlama yarışması olan First Robotic Competetion'da, siz geleceğe yön verecek gençlerin ülkemizin gerçekleştirdiği teknoloji hamlesinin büyük bir parçası olacağına gönülden inanıyorum. Gençlerimizin potansiyellerini sergileyecekleri ve onların gelişim sürecine katkı sağlayacak First Robotic Competetion'da, bilim ve teknolojinin yankılandığı, rekabet ve aynı zamanda işbirliğinin üst düzeyde olduğu heyecan verici bir yarışma temenni eder, tüm yarışmaya katılan takımlara başarılar dilerim" diye konuştu.

Yarışmaya katılımımız konusunda bizlere destek olan DURA MAKİNA, HİLAL MAKİNA, ERK GARAGE, STİFF ACCESSORİES sahibi Barış BOSTAN'a ayrıca teşekkür ediyoruz. Çorum'un teknolojik gelişmeler konusunda uluslararası düzeyde daha fazla sesini duyurmak istiyoruz. Hitit Angels Robot Takımımızı geliştirerek yaygınlaştırmak istiyoruz. Geleceğimizi şekillendirirken çalışmalarımızı destekleyen ve desteklemek isteyen tüm Çorum halkına "Gelecek Bizimle Gelecek" diyoruz.

 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam