Çorum'un Altınkızları 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katıldı

ÇORUM 18 Nisan 2019 10:43
Videoyu Aç Çorum'un Altınkızları 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katıldı
A
a

Çorum Özel Hastanenin sponsorluğunda yarışmalara katılan Çorum'un Altınkızları 13. Uluslararası MEB Robot Yarışması Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde yapıldı. 17 ülke 12 katagoride 8500 katılımcı 3850 robot katıldı. ..



Çorum Özel hastane müdürü Cengiz Türker,Gökçe ULUKAYA Seda KARAKAŞ, Simge KÖŞKERLER'e yarışmada Çorumu temsil etmelerinde
hastane olarak üzerimize düşen bu sosyal sorumluluktan dolayı Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 
okulumuza ve öğrencilerimize yardımcı olmanın gururunu yaşadığımızı söylebilirim dedi. Öğrenciler desteklerini esirgemeyen Özel Hastaneye ve kurum müdürü Türker CENGİZ'e verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandılar.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yapılan ve bu yıl 13.sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma; Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje olmak üzere 12 kategoride gerçekleşti...


Yarışmaya Türkiye´nin yanı sıra Tunus, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan, Bangladeş, Bosna Hersek, Gambiya, İran, Zambiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Yemen, Kazakistan, Cezayir, Romanya, Turks ve Caicos Adaları katıldı.

13. Uluslararası MEB Robot Yarışması Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonunda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde yapıldı. 17 ülke 12 katagoride 8500 katılımcı 3850 robot katıldı. Caretta Caretta Yumurta Toplama katagorisinde 2 robot ile katılım sağladık. Katıldığımız Kategoride 290 robot yarıştı. Robotlarımızın birisi HititKarum 55. Diğeri ise Hattuşa 109. Olmuştur.


 
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam