Çorum bilim insanlarını yetiştiriyor

ÇORUM 21 Şubat 2019 08:38
Videoyu Aç Çorum bilim insanlarını yetiştiriyor
A
a

Bilim Kahramanları Buluştu. UFUK BİLİMDE Çorum bilim insanlarını yetiştiriyor...


 First Lego League 15 yıldır birçok okulun her sene değişen temasıyla problemlere proje yoluyla çözüm bulmaya çalışan, araştırmalar yaparak problemler üzerinde çözüm analizleri oluşturan, çalışmalarını bir ekip ruhu ile diğer arkadaşlarına yansıtan geleceğin bilim kahramanları olmalarının yolu açan sorgulayan, analiz eden, çözümler üreten bir turnuvadır.  Bu sene turnuvaya 550 takım katılarak 15. Yılında yeni bir rekor kırarak birçok gencimize ve çocuğumuza ulaşmayı başarmıştır. STEAM çalışmalarına destekler vererek geleceğin bilim insanlarının yetişmesine yeni ufuklar açmaktadırlar. Slogan olarak ta kullandıkları UFUK BİLİMDE ifadesi Mustafa Kemal ATATÜRKÜN 95 sene önce söylediği “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir”.sözü yerine getirmesine yardımcı olmaktadır.

Bilim Kahramanları Buluşuyor – First Lego League 15. Ulusal Robot Turnuvasında Ankara Çankaya Üniversitesi bünyesinde katılan ve Çorum’u temsil eden 2 Takımımız Hitit Angels, RoboCAL yaptıkları çalışmalar ve performanslar ile kendilerini kanıtlayarak proje performansında örnek proje, robot tasarımında en az materyal kullanarak en verimli işlem yapan robot, öz değerler performansında ise takım ruhunu en iyi yansıtan takımlar olarak madalyalarını ve sertifikalarını aldılar. Çalışmalarına devam eden Hitit ANGELS Robot Takımı FRC(First Robotics Competition) ve WRO(World Robotic Olympiad - Dünya Robot Olimpiyatları) na hazırlanmaktadır. Çorum’ un Robotik Kodlama ve STEAM çalışmalarında yükselen değeri olan Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ve kızlardan oluşan Hitit ANGELS Robot Takımı ile Çorum Cumhuriyet Anadolu Lisesi bünyesinde kardeş takım olarak kurulan RoboCAL takımları geleceğin bilim insanları, mühendisleri, tasarımcıları olarak kendilerini geliştirmektedirler.

2017 yılında kurulan Hitit Angels Robot Takımı lead mentör (Lider Danışman – Takım Koçu)  Engin UZUN ile danışman öğretmenlerimizin (Çiğdem GÜMÜŞ – Tülay OKTAY – Serkan YAVUZ – Ahmet Metin DURAN) yönlendirmesiyle takım ruhunu en iyi yansıtan, yenilikçi örnek projeleri sayesinde en güzel çalışmalara araştırarak, problemlere çözüm bularak Çorum halkına katkı sağlamaya devam etmektedir. 2018 Yılında kendi çalışmalarını bir adım daha ileriye götürerek yeni bir takım daha oluşturdukları RoboCAL ile yaygınlaştırma faaliyetlerine büyük katkı sağlamışlardır.

Takımlarımızdaki gençlerimizin tek dilekleri ise Çorum’a katma değer katmaktır. Bu katma değeri halkımızın maddi manevi destekleri ile yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz olacaktır. Tüm Çorum halkının desteklerini bekliyoruz. “UFUK BİLİMDE Çorum bilim insanlarını yetiştiriyor.” Sloganıyla yola devam ediyoruz.   



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam