“İş Garantili Yazılım Kursu” için 4 bin 530 kişinin başvurdu

ÇORUM 12 Ağustos 2022 18:12
Videoyu Aç “İş Garantili Yazılım Kursu” için 4 bin 530 kişinin başvurdu
A
a

Video haber izle : Ahlatçı Holding'te Kasım Kahraman iş garantili yazılım kursuna yönelik basın açıklaması yaptı. Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen istihdam garantili yazılım kursu için başvurularına 4.530 kişi müracat etti.



Holding bünyesinde sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yürütüldüğü Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı tarafından 500 Çorumluya iş imkanı sağlanacak “İş Garantiyi Yazılım Kursu” için 4 bin 530 kişinin başvuruda bulunduğu bildirildi.Konuyla ilgili olarak Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman bugün bir basın toplantısı düzenledi. Holding yöneticilerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Kasım Kahraman, holding olarak önceliklerinin üretim ve istihdamı artırmak olduğunu vurguladı.

Ahlatcı Eğitim ve Sağlık Vakfı aracılığıyla da sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Kasım Kahraman, 1 Haziran tarihinde de 500 başarıları genç için iş garantili yazılım kursu ile ilgili başvuruların alındığını dile getirdi. 1 Ağustos’ta başvuruların sona erdiğini ve gelen talep sayısının 4 bin 530 olduğunu açıklayan Kasım Kahraman, tamamı Çorum’dan olan başvurular arasında uzman kişilerce hazırlanan sorularla ön değerlendiği sınavı yapılacağını, sınavdan başarıyla geçenlerin de eğitim programına alınacağını kaydetti.

Online eğitimlerden sonra ise yüz yüze eğitimlere geçileceğini kaydeden Kasın Kahraman, “Amacımız, Çorumlu 500 gencimizi yazılımcı yapmak. Kurstan mezun olan gençlerimizi istihdam edeceğiz. Ücretsiz olarak düzenlenecek kursu başarıyla bitiren kursiyerler Ahlatcı Holding bünyesinde istihdam edilecek” dedi.Herhangi bir yaş sınırı bulunmayan kursa ortaokul, lise, Üniversite veya daha yüksek yaş gruplarından yazılıma meraklı kişilerin başvuruda bulunduğunun altını çizen Kahraman, 500 gencin işinin holding bünyesinde hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam