Hitit Angels Türkiye ve Avrupa Şampiyonu oldular

ÇORUM 10 Mart 2020 11:08
Videoyu Aç Hitit Angels Türkiye ve Avrupa Şampiyonu oldular
A
a

Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) yarışmasında Türkiye’yi Hitit ANGELS Çorum Bahçelievler MTAL & Çorum TOBB-OSB MTAL Takımı Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Houston şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonlar Şampiyonasında temsil edecek...



Uluslarasarı FRC (First Robotics Competition) Robot Yarışmasının Avrupa ayağını oluşturan İstanbul FRC Robot Turnuvasına 8 ülkeden 53 takım katılım sağladı. 53 Lise arasından kazanım sağlayan 6 takım, Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) yarışmasında Türkiye’yi Hitit ANGELS Çorum Bahçelievler MTAL & Çorum TOBB-OSB MTAL Takımı Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Houston şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonlar Şampiyonasında temsil edecek.

“Geleceği Sonsuz Enerjiyle Güçlendir! (Infinite Recharge)” teması altında gerçekleştirilecek etkinlikte, lise öğrencileri yaptıkları robotlarla dereceye girmeye çalışacak. Organizasyon sonunda ise en başarılı 6 takım, ABD Houston’da 14-18 Nisan 2020’de yapılacak final yarışmalarına katılma hakkı kazanacak. Lise Eğitim Kurumları arasında yapılan ve Dünyada 36 Ülkeden 3660 takımın yarışacağı Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) Avrupa ayağı, İstanbul’da 6-8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşti. Ülker Sport Arena’da gerçekleşen Robot Turnuvasında organizasyon Star Wars: Force for Change iş birliğiyle gerçekleştirildi. 



Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) İstanbul Turnuvası 3 gün sürdü. Turnuvaya hazırlık aşamalarında sınırlı malzeme, sınırlı zaman ile kendi tasarımlarını inşa eden lise düzeyindeki takımlar robotlarını sergilemek ve turnuvada alanında başarılı olmak için kıyasıya yarıştılar. İlk gün 53 lise takımı robotlarının çalışmasını ve belirlenen kurallara uygun olup olmadını gösteren teftiş (inspection) den geçtiler. Ayrıca deneme maçlarına çıktılar. İlk günün sonunda 47 takım yarışmaya hak kazanmış oldu. 2. Gün sıralama maçları başladı ve sıralama maçları sonrasında ilk 8 içerisinde olan takımlar kendi ittifaklarını seçme hakkı kazandılar. 3. Gün finallerde boy gösteren Kaptan takım dahilindeki ittifak takımlarının tüm maçlar sonunda kazanan ve Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenecek olan Şampiyonlar Sampiyonasına gitme hakkı kazananlar belirlendi.

Uluslar arası bazda 2017 Yılında kurulan Hitit ANGELS Çorum Bahçelievler MTAL & Çorum TOBB-OSB MTAL Takımı FRC 2020 İstanbul Regional’da kısıtlı zaman ve kısıtlı malzeme ile tasarladıkları, araştırmalar yaparak inşa ettikleri ve programlayarak hazırladıkları robotları ile teftişten geçtiler. Sıralama maçlarında önlerine gelen tüm takımları yenerek Sıralama turlarını 1. Olarak tamamladılar. Kendi bilgi ve becerilerine ayrıca deneyim ile öz güvenlerini de katan Hitit ANGELS Robot Takımı İttifak seçmlerinde 1. Sıradan kaptan olarak kendi ittifakını belirlediler. Finallerde hiç maç kaybetmeyen takımımız tüm seyircilerin de beğenisini kazanarak Uluslararası FIRST Robotics Competition (FRC) 2020 İstanbul Turnuvasının Şampiyonu (Türkiye ve Avrupa Şampiyonu) olarak Adını Dünya Şampiyonlar Şampiyonasına adını yazdıran takım oldu.
 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam