Vali Kara, Hitit Medeniyeti’nin başkentliğini yapmş bir Çorum

Kültür Sanat 6 Aralık 2014 14:49
Videoyu Aç Vali Kara, Hitit Medeniyeti’nin başkentliğini yapmş bir Çorum
A
a

Vali Ahmet Kara, Hitit Medeniyeti’nin başkentliğini yapan Hattuşa’nın bulunduğu Boğazkale’yi ziyaret etti.

Ziyarete Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, ve bazı daire müdürleri katıldı.

Kara’nın Boğazkale’de ilk durağı Kaymakamlık oldu. Kaymakam Osman Akdoğan ve ilçe yetkilileri tarafından karşılanan Kara, Kaymakam Osman Akdoğan’dan brifing verildi.

Vali Kara, Boğazkale’nin Hititlerin başkenti olduğunu ve tarihin ilk barış anlaşması olan Kadeş anlaşmasının yapıldığı topraklar olması nedeniyle Çorum turizmi açısından son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kadeş anlaşmasının tarihte bilinen ilk barış anlaşması olmasının yanı sıra kardeşlik anlaşması olduğunu hatırlatan Vali Kara, söz konusu anlaşmanın Birleşmiş Milletler’induvarında  asılı olan ve dünyanın dikkate aldığı bir anlaşma olduğunu belirterek, Çorum ve Türkiye’nin her yerinde de bu anlaşmanın meydanlarda ve müzelerde, parklarda asılı olması gerektiğinin altını çizdi.

Hititlerin başkenti olan Hattuşa ve Boğazkale’nin varlığının Çorum için bulunmaz bir fırsat olduğunu vurgulayan Kara, bu kültürel mirası Çorum’un kültür turizmini geliştirmek için kullanacaklarını ifade etti.

Kara, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Kaymakamlık Birimlerini, Boğazkale İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, Halk Kütüphanesi’ni ve İlçe jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kara ve beraberindeki heyet kurum ziyaretlerinin ardından Belediye’ye geçerek Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu’nu makamında ziyaret etti. Burada belediye faaliyetleri hakkında bilgi alarak, yapılacak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Boğazkale’de, 1664 yılında yapılan Dulkadiroğulları Konağı’nı da ziyaret eden Vali Kara, burada konak sahiplerinden Hasan Dölarslan ile bir süre sohbet etti.


Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam