UZMANLAR ÇORUM TANDIR KEBABININ LEZZETİNİ ONAYLANDI

Kültür Sanat 30 Kasım 2015 20:42
Videoyu Aç UZMANLAR ÇORUM TANDIR KEBABININ LEZZETİNİ ONAYLANDI
www.hitittv.com
A
a

VİDEO HABER İZLE...

ÇORUM'UN MEŞHUR TANDIR KEBAB USTALARINA ÜNLÜ GURME SAHRAP SOYSAL'DAN TAM NOT

IMG_7704Tarım İl Müdürlüğü ve Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘’Çorum Gastronomi Günleri’’ ünlü gurmelerin katılımıyla gerçekleştirildi…

Çorum’un en güzel lezzetleri arasında yerini alan Çorum Tandırı ve İskilip Dolması, ünlü gurmelerin beğenisine sunuldu. Fuar alanında

İskilip Dolmasının tanıtımı yapılırken, İkinci Bahar Lokantasında da Meşhur Çorum Tandırının tanıtımı yapıldı. Fuar alanın da gerçekleştirilen programa Vali Ahmet Kara, Tarım İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Çıtak, Kanal D , Milliyet, Hürriyet gazetesinin ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal ve alanında kendini kanıtlamış ünlü gurmeler katıldı. İkinci Bahar Lokantasında gerçekleştirilen Çorum Tandırı tanıtımına da ünlü gurmeler, bir çok davetli ve tandır ustaları katıldı.

 Çorum Yemek Kültürünün bu günlere taşınmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası tarafından Çorum Tandırının yaşatılması ve Çorum’un lezzetleri arasında yer almasında katkısı olan Tandır Ustalarına teşekkür belgesi verildi.

Kadir Hafızoğlu bize tandır kebabını anlattı.

Bu işi dededen toruna 120 yıldır üç nesil boyu sürdürmüşler. Önceden dükkânları saat kulesinin yanında bulunan Kara Hacı lokantası imiş. Bu lokantaya babası ortakmış. Daha sonra şu anda bulundukları lokantayı açmışlar.

Çorum tandır kebabı nasıl yapılır diye sorduğumda-“ 1, 5- 2 yaşlarında erkek toklu kuzu etini alırız. Eti tuz ile terbiye eder 1–2 gün bekletiriz. Bu sürede etin kanı tamamen etten ayrılır ve et yumuşar.

Akşama doğru tandırımız sıcakken ertesi gün yakacağımız odunları tandırın içine koyarız. Ertesi güne kadar odunlar iyice gevreyerek kolayca yanacak hale gelir.

Sabahleyin dükkânımıza gelince odunu ateşleriz. Yanan odundan sonra geriye kor ateşi kalır. Bu arada tandırımda iyice ısınır. Daha önceden terbiye edilerek hazırlanmış etleri çengele geçirerek tandırın içindeki miline takarız. Üzeri kapalı şekilde tandırda pişen etler servise hazır hale gelir.

Sabah saat 10.00 başlayan tandır eti servisimiz öyleden sonra 15.00- 16.00 gibi sona erer.” Diye Çorum tandırını anlattı.


Tandır Ustaları Kadir Hafızoğlu, Mustafa Hafızoğlu, Nurettin Hafızoğlu, Nazmi Varan, Sami Özer, Ali Özbek, Ahmet Alacalı, Nuri Alacalı ve Hakan Alacalı’ya teşekkür belgelerini Tarım İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Çıtak tarafından takdim edildi.

Teşekkür belgesinde, Çorumun geleneksel yemeği olan kuzu etinin en güzel hali Meşhur Çorum Tandırının günümüze kadar yaşatılması ve bu lezzetin nesilden nesile aktarılmasından ve değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz yazısı yer aldı.

Çorum Aşçı ve lokantacılar Esnaf Odası Başkanı İsmet Çıtak ayrıca organizasyonda emeği geçen başta sayın Valimiz Ahmet Kara olmak üzere, Tarım İl Müdürü Erkan Eflaz Ermiş, Gıda Kontrol Şube Müdürü Erdal Karıncalı, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halit Yıldırım’a teşekkür ediyoruz dedi. Çıtak, organizasyona renk katan Doktor Şükrü Tokatlıoğlu ve odamız Başkan Vekili Turgay Karaca, yönetim kurulu üyeleri Kemal Sakallı, Zafer Kalem, Ayşe Çilingir, İskender Köse de teşekkür ederken, emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı İkinci Bahar Lokantası personeline ve Asuman Albayrak, Sultan Örtem ve yemek yazarı Meryem Kadife hanımefendiye de teşekkür ediyoruz dedi.

Meşhur Çorum Tandırı ve İskilip Dolmasının ünlü gurmelere tanıtılmasını uydu da yayın yapan Tarımtürk Tv ve Köy Tv’de izleyecilerine aktardı.

İskilip Dolması hakkında tarımtürk tv’ye açıklamalarda bulunun Çorum Aşçı ve Lokantacılar Esnaf Odası  Başkanı İsmet Çıtak, İskilip Dolmasının hazırlanma aşamasını program sunucusuna aktardı. Çıtak, hazırlanışı en meşekkatli pişme süresi en uzun olan yöresel yemeğimizin tadımı konuısun da çok lezzetli bir yemek olduğunu ifade etti. Kanal D yemek programı sunucusu Sahrap Soysal da İskilip Dolmasına hayran kalırken, programda ayrıca Çorum Valisi Ahmet Kara ile de söyleşi yapıldı.


 

www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam