ÇORUM SANATÇILAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ ŞEHİR OLMAYA ADAY

Kültür Sanat 19 Ekim 2015 22:27
Videoyu Aç ÇORUM SANATÇILAR İÇİN VAZGEÇİLMEZ ŞEHİR OLMAYA ADAY
www.hitittv.com SANAT+KÜLTÜR= GALERİ MÜZESİ ÇORUM'A ÇOK YAKIŞTI
A
a

Çorum Belediyesi Türkiye'de bir ilki Gerçekleştiriyor.Çorum Müzesi ve Sanat Galerisini 24 Ekim 2015 Tarihinde açılıyor. SANAT+KÜLTÜR=ÇORUM .Sanat ve Kültürle Yoğrulmuş bir Kentin Havasını Teneffüs etmek, Muzaffer Külcü’nün farkını ortaya koyuyor. Her insanın içinde sanat ruhu vardır fakat gün yüzüne çıkmamıştır. Sanatı keşfetmek isteyenler, Çorum’u keşfetsinler.(B. Balemir)

E,Şimşek / Özel Haber 

ÇORUM BELEDİYESİ TÜRKİYE'DE BİR İLK  GERÇEKLEŞTİRİYOR .

Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi açılıyor.Çorum belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün başkanlığında gerçekleştirilen Müze 24 Ekim 2015 Cumartesi saat 17:30'da düzenlenen Törenle açılıacak.Söz konusu Müze bu anlamda Türkiye'de bir ilk olma özelliğinide taşıyor.Müze,şehrin merkezi olan  Tarihi saat kulemize  200 metre mesafede olan ,Çorum Park altında olan 1.400 metrekare olan bir mekandır. 

2009-2013 arası 5 Yıllık Sanat çalıştayı sonrasında ressamların resimlerini müzeye bağışlamalarıyla meydana gelmiştir.
Yurt içinden ,aralarında  Türk Resminin önünde gelen isimlerininde bulunduğu  ve yurt dışından Japonya,Filipinler,Azerbeycan,Gürcistan,Kıbrıs,İtalya,Fransa,İşveç'den  de 80 Sanatcının  200 eserinden oluşmuştur.

Sanatcılar kendi tarzında Çorum'u yorumlamışlardır.Resimlerini Yapmadan Önce Çorum Merkez,Hititlerin Başkenti Boğazkale(Hattuşa)
Alacahöyük,Ortaköy,Osmancık,Oğuzlar,İskilip İlçelerinde geziler yaparak izlenimlerini tuvallerine aktarmışlardır..Son çalıştay Ressamları suluboya grubu olup,resimlerini gittikleri yerde yapmışlardır.Diğerleri ise Akrilik ve Yağlıboya  tekniklerinde çalışmışlardır.


Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisi 24 Ekim  saat 17:00 'da açılıyor

CBB_9739

Çorum Belediyesi, yıkılan Kültür Sitesi yerine yapılan Çorumpark’ta yapımına başlanan Sanat Müzesi ve Galerisi’nin açılışını yapıyor. 24 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’da Sanat Müzesi ve Galerisi’nin açılışına çok sayıda ünlü ressam ve sanatçı da katılacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, açılacak olan sanat müzesi ve galerisi ile birlikte Çorum’un ihtiyaç duyduğu modern sergi salonu ihtiyacının da karşılanacağını belirterek “Bu eksiğimizi gidermek için eski Kültür Sitesi yerine yaptığımız parkımızın altında modern bir Sanat Galerisi yaptık. Şehrimiz, sanata ve sanatçıya yakışır bir galeriye sahip olacak. Tüm hemşehrilerimizi 24 Ekim Cumartesi günü Çorumpark içerisinde yer alan Sanat Müzesi ve Galerisi’nin açılışına bekliyoruz” dedi.

HENÜZ AÇILMADAN SANAT CAMİASININ YAKIN TAKİBİNDE

24 Ekim Cumartesi günü açılacak olan Çorum Sanat Müzesi ve Galerisi, daha açılmadan sanat camiasının yakın takibine alındı.

Sanat camiasından haberlerin yer aldığı aylık olarak yayınlanan “Arkadaş Ankara” kültür sanat bültenin Ekim sayısında Çorum’da ki kültür-sanat etkinlikleri ile Kent Müzesi ve Galerisi’nin açılışının yapılacağı haberlerine yer verildi.

CBB_9729

CBB_9732

CBB_9740

 


Şu an Müze Resimleri düzenleme aşamasındadır,açılışı 24 Ekimde yapılcaktır.







İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Ressamlar Buluşması, ülke çapında sanat çevrelerinde büyük ilgi çekmişti. Bu yıl gerçekleştirilen 2. Ressamlar Buluşması’na da sanat camiasından olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Ressamlar Buluşması için şehrimize gelen ünlü ressam Güzin Arısoy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye hitaben bir teşekkür mektubu yazarak Çorum’a ve Çorumlulara teşekkür etti. Ünlü Ressam Güzin Arısoy’un Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye hitaben yazdığı mektup:

Çorum’a Teşekkür…

Değişen değerler üzerine kurulmuş yaşamda yaşadığınız duygular daima sizinledir. Geride anılar kalır. Çorum’da yaşadığım yedi gün, yalnızca anılarda kalmayacak. Açılacak Sanat Müzesinde benim ve değerli sanatçıların eserleri sergilenecek.

Sanat Müzesi, Çorum’u sanat adına daha da zenginleştirecek, gelecek nesilleri aydınlatacak büyük bir miras olarak kalacak. Birçok ilde sanatsal etkinliklere katıldım. Ancak beni en çok mutlu eden Çorum oldu. Çünkü Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü, sanat ve sanatçıya büyük önem veriyor. Bunu, onun şu sözlerinden anlayabiliyoruz:  “Sanat ertelenemez!” Muzaffer Külcü’nün bu ifadesi ülke adına onur vericidir. Gelişmiş toplumlar sanata verdiği önemle varlığını sürdürür.

Ben, SANAT+KÜLTÜR=ÇORUM diyorum. Dolayısıyla sanat ve kültürle yoğrulmuş bir kentin havasını teneffüs etmek Muzaffer Külcü’nün farkını ortaya koyuyor. Bu havayı soluyan Çorumlulara da imrenmemek mümkün değil. Yaşadığım kente üç saatlik mesafede olan Çorum’u, bu zamana kadar keşfedemediğim için kendime kızıyorum. Çorum, sanatçılar için tükenmeyen bir hazine… Her insanın içinde sanat ruhu vardır fakat gün yüzüne çıkmamıştır. Sanatı keşfetmek isteyenler, Çorum’u keşfetsinler.

Başkan Muzaffer Külcü’ye, Güzel Sanatlar Müzesinin fikir mimarı Bünyamin Balamir’e, sanatçılarla koordinasyonu sağlayan Nilgün Çevik’e, Başkan Yardımcısı Zeki Gül’e, Külltür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’a, yedi gün boyunca objektifinden her saniye bizi kareleyen İrfan Yiğit’e, kameraman arkadaşlar Uğur Bilan ve Ahmet Yazıcı’ya konuksever Çorum Halkı’na gönülden teşekkür ediyorum.

Müzenin açılışında birlikte olmak dileğiyle…


www.hitittv.com SANAT+KÜLTÜR= GALERİ MÜZESİ ÇORUM'A ÇOK YAKIŞTI
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam