Çorum'da Turizm Haftası Etkinlikleri

Kültür Sanat 15 Nisan 2015 16:40
Videoyu Aç Çorum'da Turizm Haftası Etkinlikleri
Ablasının HES kodu ile Çorum'a yolculuk etti
A
a

Çorum'da, Turizm Haftası kutlamaları düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Müze bahçesindeki programa Vali Ahmet Kara,Çorum Belediye başkan yardımcısı Turhan Candan,İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, TSO müdürü Çetin Başaran Hıncal Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Cumhuriyet başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül,daire müdürleri ve davetliler katıldı.

 Çorum  İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İlimiz Çorum'un gerekli turistik değer ve potansiyeli taşıdığını herkes kabul etmektedir. Çorum'daki bu değerlerden en iyi girdiyi sağlayabilmek için planlı bir çalışma yapılması ve bunda da sürekliliğin sağlanması gerekmektedir. Ben bugün, Çorum'un turizm potansiyelinden ve Hititlerden bahsetmeyeceğim. Çünkü Hitit medeniyeti ve Hititlere ait şehirler ve kalıntılar herkes tarafından bilinmektedir. Çorum'da bulunan Müze ve ören yerleri Bakanlığımız imkânları ile iyileştirilmiş, ülkemizin gözde mekânları arasında yer alması için önemli çalışmalar yapılarak turizmin hizmetine sunulmuştur dedi. 

Çorum Valisi Ahmet Kara Çorum halkının özellikle Hitit kültürü ve tarihi konusunda bilinçlendirilmesi ve ortak bir tarih bilinci oluşturulması konusunda son derece hassas ve sorumlu hareket ettiğini ve bu konudaki faaliyetlerin kısa zamanda ivme kazanacağını  Çorum'un uluslararası tanınırlığını attıracaktır" dedi.

Program ödül töreni, Çorum Kafkas Derneği Hatti Kafkas Halk Danslar Topluluğu,semah gösterisi ile el sanatları sergisinin açılışının ardından sona erdi.
Ablasının HES kodu ile Çorum'a yolculuk etti
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam