Sevginin ve sevmenin anlamı ‘Elif Gibi Sevmek’

Kültür Sanat 22 Kasım 2014 17:01
Videoyu Aç Sevginin ve sevmenin anlamı ‘Elif Gibi Sevmek’
Kuvvetli Rüzgar Çorum'da ağacı Kökünden Söktü
A
a

www.hitittv.com :Elvan Şimşek Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Çorum Şubesi tarafından Elif Gibi Sevmek isimli şiir kitabının yazarı Hikmet Anıl Öztekin, DED'de okurlarıyla buluşturdu.

                          "SEVMEK BELKİ BİR GÜN OKUR DİYE ŞAİR OLMAKTIR"... Hikmet Anıl Öztekin


              


Çok sayıda davetlinin katıldığı söyleşi programının açılış konuşmasını yapan DED Çorum şube Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Elif Gibi Sevmek isimli kitabın en çok okunan kitaplar listesinde yer alan önemli bir eser olduğunu belirterek, her ay bir yazarla Çorumlular'ı buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Davetlilerin yoğunluğu nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okurlarıyla sohbet eden Hikmet Anıl Öztekin, kitabında yer verdiği şiirlerden bazılarını yorumlarken, aktardığı çeşitli hikayelerle hayata dair paylaşımlarda bulundu.


‘Elif Gibi Sevmek’


 

            Hikmet Anıl Öztekin’in ‘Elif Gibi Sevmek’ adlı kitabından alıntılar

14 Şubat 2007. Doğum günümden dört gün sonra… Ne diyorsun lan sen? 54 yaşında dev gibi adam niye ölsün? Tamam, hastaydı da, hastane niye var, iyileşecekti. Akciğer kanseriymiş babam. Benden saklamışlar hastalığını. Çok sigara içerdi. Doktor defalarca demişti bırakacaksın diye. Ama gerçek miydi bunlar? Sigara öldürür falan. Haberlerde oluyordu böyle şeyler, ölenleri de kimse tanımazdı zaten. Babamla Bakırköy’de türkü barlara giderdik. Benden daha yakışıklıydı babam ama kızlar gene bana bakardı tabi. Galata’da balık bile tuttuk babamla. Bir keresinde piknikteyken Vosvos’unu ağaca çarpmıştım, “Aferin lan, öğreneceksin şoförlüğü” demişti. Cennete gittiğini öğrendiğim an gözlerim buğulandı. Boğazıma bir şey yükseldi, böyle top gibi bir şey. Kaldı orda. Düğüm dedikleri oymuş, orada öğrendim. Hayatımdaki en önemli şeyi beceremedim, babamı yaşatamadım. Babamı sigaradan kurtaramadım. Ama yemin ederim bilmiyordum. Babamdan sonra hayatın ne olduğunu öğrendim: Trabzonspor, bilgisayar, dersler, arkadaşlar ve acının ne demek olduğunu öğrendim. Artık hayattaki tek amacım, daha çok çalışmak, daha çok kazanmak, daha çok iyilik yapmak ve babamın yanına cennete gitmek. Şerefim, namusum üzerine yemin ederim ki baba, durmayacağım! Dünyada kaç tane baba varsa hepsine gidip söyleyeceğim: ”Babasız olmuyor, çocuklarınızı bırakmayın.” Ve bir gün sana kavuşacağım… Hiç durmadan çalışan, gözleri hala buğulu, boğazı hala düğümlü oğlun… 14 Şubat İki Binler.

Ama ne olursa olsun en çok babanın kokusunu özleyebilirsin…

Sevdalılık geldi bana Anne…

Elif gibi Sevmek, varlığı bir olan Allah’a şahadet eder gibi sevmektir.

Sevdiğinin boğazında düğüm varken, hiçbir kız gözlerine çektiği sürmenin hesabını veremez.





Kuvvetli Rüzgar Çorum'da ağacı Kökünden Söktü
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam