Yozgat’a Bilim Merkezi Kuruluyor

ÇORUM 19 Nisan 2022 09:18
Videoyu Aç Yozgat’a Bilim Merkezi Kuruluyor
A
a

Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can ÇABUK,Bugün ülkenin ulusal basınında şu haberi okuduk; Bakan Varank açıkladı: ‘’Yozgat’a bir bilim merkezi kuruyoruz’’. Öncelikle, komşu ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.Sormak ne kadar akılcı olacak ama değerli milletvekillerimiz, belediye başkanımız, iktidar il başkanlarımız bu haber içinizi sızlattı mı? bilmem!


ÇADIRDAN BİLİM ÇIKMADI !!!

Bugün ülkenin ulusal basınında şu haberi okuduk; Bakan Varank açıkladı: ‘’Yozgat’a bir bilim merkezi kuruyoruz’’. Öncelikle, komşu ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Ayrıca Yozgat’ta yaşayan vatandaşlarımızın ne kadar şanslı olduklarını kendi kendilerine hatırlatmalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Kıskanıyor muyuz? Pekâlâ kıskanıyoruz. Neyi kıskandığımız açıkça ortada! Yozgat’ın siyasi atmosferini, Yozgat’tan yetişen siyasi kişilerin memleketlerine olan geri dönüşlerinin elle tutulur gözle görülür olmasını, değerli varlık kazanımı konusunda civarındaki iller ile aradaki makası açmasını kıskanıyoruz.

 Biz neden yapamıyoruz? Sorduğumuz sorunun cevabı Yozgat’ı neden kıskandığımızı açıklayan paragrafın içerisinde gizli, görmek isteyen için apaçık ortada…

Biz kendimizi kandırıyoruz. Bizim siyasi temsilcilerimiz, bizleri suni gündemlerle oyalarken, ‘’ Atı alan Üsküdar’ı geçiyor’’. Çok olmadı, geçenlerde sayın bakan Çorum’da bir ‘’ÇADIR TİYATROSU’ nda ‘’ konuk oyuncu olarak perde önüne çıktı. Sayın bakan görmüş olmalı ki; Çadır içinde sanayicisini ONURE dahi etmeye korkan bir memleketin, BİLİM VE İLİM konularında hala çağın gerisinde kaldığını ve ÇADIR kanunları ile yönetiliyor olduğunu bilim merkezi için Yozgat’ seçmiş gözüküyor.

Sormak ne kadar akılcı olacak ama değerli milletvekillerimiz, belediye başkanımız, iktidar il başkanlarımız bu haber içinizi sızlattı mı? Çorum gibi ekonomik-değer temelli ürünler ÜRETEN, buna uygun sanayi alt yapısına sahip bir kente böyle bir merkezin gelmesi teknolojik gelişim, şehrin üniversitesinin akademik atılımı için çok büyük bir potansiyele sahip olacağını hayal edebilir misiniz?

Şehrimizin yöneten sayın seçilmişler, sizleri artık daha somut kazanımlar için sahada görmek isteriz.

Eğer bunun yollarını bilmiyorsanız, lütfen Yozgat’ta kurulacak bir siyaset akademisinde Yozgat’lı seçilmişlerden ders alınız.

Şimdi bizde daha iyi anladık ki sadece sanayicimiz, sayın bakan değilmiş Çadır tiyatrosunda yazılan senaryoya uyan, biz kocaman bir tiyatro sahnesinin bir fiil içindeymişiz.

Çorum’lu kaybettiği her kazanımı DEVA partisi yönetiminde fazlasıyla geri alacaktır. Çünkü bizler günün gerekliliklerini ve gereksinimlerini bilerek bu yola çıktık.

Soyut kavramların son kullanma tarihlerinin çoktan dolduğunu görüyoruz ve bu hırsla çalışıyoruz.





-----------------------------------------

YOZGAT'A 18 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yozgat'a TÜBİTAK ile Yozgat Belediyesinin yapacağı iş birliği çerçevesinde bilim merkezi kurulacağı müjdesini verdi. Varank, yaklaşık 18 milyon lira yatırımla kurulacak olan bilim merkezinin, Çekerek ve Yozgat olmak üzere iki farklı yerleşkeden oluşacağını açıkladı.

Bakan Varank, Yozgat’ta Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi eliyle hayata geçirilen, toplam yatırım tutarı 28 milyon lira olan 13 projenin toplu açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, Yozgat’ın imkan ve kabiliyetlerini artıracak yatırımlar yaptıklarını kaydeden Varank, “2002’de ilimizde sadece bir OSB varken biz bu sayıyı 35 milyon liralık yatırımla 4’e çıkardık. Sorgun İŞGEM ve Bozok Üniversitesi Kuluçka merkezi projelerini hayata geçirdik. Bilime, teknoloji üretmeye meraklı gençleri bulmak, onların kapasitelerini ortaya çıkarmak amacıyla şehrimizde Deneyap Teknoloji Atölyesi kurduk.” diye konuştu.
 

BİLİM MERKEZİ MÜJDESİ

Varank, tüm bunlarla yetinmediklerini belirterek, “Bilim ve gençlik Milli Teknoloji Hamlesi’nin iki önemli odak alanı. Gençlerimizin, bilim ve teknoloji konusundaki yetkinliklerini artırmak üzere atılımlarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Yozgat için güzel bir müjdeyi, bu kürsüden sizinle paylaşmak istiyorum. TÜBİTAK’ın Yozgat Belediyemizle yapacağı iş birliği çerçevesinde Yozgat’a bir bilim merkezi kurma kararı aldık. Bugün projeye ait imzaları atarak gençlerimizi bilim ve teknolojiyle buluşturacağımız merkezin kurulumuna hızlıca başlayacağız.” dedi.

18 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yaklaşık 18 milyon lira yatırımla kurulacak olan bilim merkezinin, Çekerek ve Yozgat olmak üzere iki farklı yerleşkeden oluşacağını anlatan Varank, “Çekerek yerleşkesini bu yaz, Yozgat Merkez yerleşkesini ise önümüzdeki yıl hizmete açacağız. Bu merkezlerde Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sağlayacak geleceğin bilim insanlarını, mühendislerini ve teknoloji girişimcilerini yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından Bakan Varank’ın refakatinde, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse şehirde bilim merkezi kurulmasına ilişkin protokolü imzaladı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam