Yitik Mirası Canlandırma Projesi

ÇORUM 14 Ağustos 2023 11:18
Videoyu Aç Yitik Mirası Canlandırma Projesi
A
a

Çorum Belediyesi tarafından ‘Yitik Mirası Canlandırma Projesi’ kapsamında açık hava müzesi olarak tasarlanan Hasan Tuluk Kültür Parkı hizmete açıldı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 2022 yılında "Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödülü alan emekli öğretmen Hasan Tuluk, kentin geçmişinde yer alan soku, arsana taşı, çamaşır taşı ve tarihi sokak çeşmesi gibi simgelerin metal heykellerini yaptı.

Tuluk'un çalışmaları, Oğlu Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Ömer İskender Tuluk ve torunu Mimar Evinay Elif Tuluk'un da desteğiyle Çorum Belediyesi tarafından Yavruturna Mahallesi'nde belirlenen alana yerleştirildi.Yapımı 3 yıl süren park, Vali Yardımcısı Tamer Orhan, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, ÇESOB Başkanı Recep Gür ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı.Böyle bir çalışmanın yıllardır hayalini kurduğunu belirten Hasan Tuluk, "Ailemle birlikte bugüne kadar kentimize birçok alanlarda hizmet etmenin onur ve mutluluğunu yaşıyorum. öyle bir eseri bugün sizlere, halkımıza sunacağız. Bu bir armağandır. Sizlere, mahallemize bir armağandır. Korunması noktasında çok düşündük. Zaman değişiyor. İnsanlara artık bazı şeyleri kabul ettirme noktasında bir sorumluluk aldık. Şurada görüldüğü gibi kamera sistemi ile insanlarımızın, halkımızın artık bu konudaki hassasiyetlerini, oraya zarar verecek insanlara küçük uyarılarla, bunun geleceğe taşınması konusunda faydalı olacağına yürekten inanıyorum." dedi.

 

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam