Hitit Tavlası Görücüye Çıktı

ÇORUM 3 Temmuz 2023 20:57
Videoyu Aç Hitit Tavlası Görücüye Çıktı
A
a

Çorum ve Hitit’lerin tanıtımı için daha önce önemli projelere imza atan Vakıf 19 Çorumlular Vakfı bu kez, dünyanın ilk Hitit figürlerinden yapılmış Hitit Tavlası’nı görücüye çıkardı...



Çorum
 ve Hitit’lerin tanıtımı için daha önce önemli projelere imza atan Vakıf 19 Çorumlular Vakfı bu kez, dünyanın ilk Hitit figürlerinden yapılmış Hitit Tavlası’nı görücüye çıkardı.Hitit ve Mısır imparatorlukları arasındaki mücadeleyi sonlandıran ‘Kadeş Savaşı’ndan esinlenerek esinlenerek hazırlanan tavlanın yapımı yaklaşık 2.5 yıl sürdü. Tavlanın kapak kısmında Kadeş Barış Anlaşması yer alırken, iç kısmında Hitit figürlerine yer verildi. Tavlanın pullarında Hitit dönemine ait hayvan figürleri ve resimleri yer alırken, zar da ise çivi yazısı kullanıldı.

Hitit Tavla Takımı’nın fikir sahibi Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan; “Vakıf 19 Çorumlular Vakfı olarak yaptığımız bu çalışma tamamen el işçiliğiyle ile üretilmiş sınırlı sayıya sahip koleksiyon eserlerinden biridir.” dedi.Projenin model tasarım ve uygulamasını Erdem Altun ve bilimsel danışmanlığını ise Hitit Üniversitesi Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Dr. Öğretim üyesi Önder İpek ile Hitit Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Araştırma Görevlisi Semih Gerçek tarafından yapıldığını anlatan Bilan; “Cumhuriyetimizin 100.yılında Vakıf 19 Çorumlular Vakfı olarak hem Hitit’lerin hem de Çorum’un tanıtımı için tamamen el işçiliğiyle hazırlanan dünyanın ilk Hitit figürlü tavlasını yaptık. Yaklaşık 2.5 yıl sürdü yapımı. Daha önce Hitit Satranç Takımı yaparak dünyaya barış ve kardeşlik mesajı vermiştik. Bu kez Hitit Tavla Takımı yaptık. Yaptığımız çalışmayı önümüzdeki aylarda bir etkinlikte tanıtmayı planlıyoruz.” dedi.Bilan, Vakıf 19 olarak bu tür çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam