Çorum'da Medeni Gençlik STK'ları Platformu Kuruldu

ÇORUM 15 Ekim 2023 21:27
Videoyu Aç Çorum'da Medeni Gençlik STK'ları Platformu Kuruldu
A
a

Medeni Gençlik Platformu (MGP) Gençlik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları bu platform gençliğin gelişimi için; koordinasyon, iletişim, istişare ve işbirliği amacıyla oluşturdukları STK topluluğudur.Bu platformun dönem sözcülüğüne oy birliği ile İnan Aktaş, getirildi...


 

MEDENI GENÇLIK PLATFORMU

ÜYE DERNEKLER

 

  1. AKINCILAR
  2. ALPEREN OCAKLARI
  3. DATEM
  4. GENÇ KIZILAY
  5. GENÇ SAFA
  6. iÇ ANADOLU S.K.F
  7. KA-DER
  8. MİL BÜRO-SEN
  9. MİL-GENÇ
  10. MUHSIN'i TAVIR
  11. ÖYÇODER
  12. TÜGVA
  13. YENI NESIL 2022 S.K

 


MEDENİ GENÇLİK PLATFORMU*
"Çağa nizam veren gençlik"
 
Biz kimiz?
Takatini kaybetmişlerin takatini, heyecanını yitirmişlerin heyecanını, ümitsizlerin ümidini ve derdini unutanların derdini hatırlatmaya yola çıkanlarız. Medeni Gençlik Platformu olarak, bu ruhla donanmış bir nesiliz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in öğütleriyle aydınlatılmış bu kutlu yolculukta; niyaz ile, tesanüd ile, kararlılık ile ilerliyor, Allah'ın izni ve lütfuyla hedefimize  yöneliyoruz.
 Siz değerli genç arkadaşlar bu tarz etkinliklere katılmak isterseniz gözünüz kulağınız bizde olsun.
 
Derdimiz Ne?
 
1.İslam'ın İnayetiyle Birlik
Medeni Gençlik Platformu olarak, İslam'ın nezih iradesi etrafında bir araya geliriz. İslam'ın tavsiye mesajlarını gönüllerimizde taşıyarak, tevhid ve birlik ilkelerine sadık bir şekilde hizmet ederiz.
 
2.Medeniyetimizi İhya Etmek
Maziye bir şükranla bakarız ve İslam'ın nurunda medeniyetimizi tekrar inşa etme kararındayız. Çağa nizam vererek, insanlığın aydınlık yoluna rehberlik etmeyi hedefleriz.
 
3.İlim ve Tahsil
İslam, tahsil ve irfanı yüceltir. İlme aç ve tahsil ile haşrolan bir gençlik olarak, öğrenmek ve ilmi artırmak için çalışır, toplumu ehli sünnet çizgisinde aydınlatmak için öncülük ederiz.
 
4.Toplumsal İnkişaf
Toplumsal vazifeyi büyük bir sadâkatle taşırız. İçtimai cemiyet projeleri ve muavinlik ile cemiyetimizin saâdetine yükseltmeye gayret ederiz. Memleketimizin, ümmetimizin gençlerinin faydası için inkişaf etmenin faziletini yüceltiriz.
 
5.Sözünü Tutma Şiarı
Her sözümüzü sadâkat ve ikrâr ile yerine getirir, verdiğimiz taahhüdün eri olarak kalırız. İslam'ın akideye ve ahlaka dayalı değerlerini hayatımızın hükmü kılarız.
 
6.İttihad ve Barış
Tefrikaya değil ittihada vesile olmayı tercih ederiz. Tefrikayı öteler, birliği gücümüz olarak kabul ederiz.
 
7.işaret ettiğimiz yol
Kelime-i Tevhid olanın yolu selâmettir. İslam'ın tevhidini ve birliğini yücelterek, insanlığın inayetine yol gösteririz.
 
 
Biz, Medeni Gençlik Platformu olarak, Devletimiz’in ve Milletimiz’in bekası için, İslam'ın nuru altında bir nesil olma gayretindeyiz, geleceği inşa ediyor ve çağa nizam veriyoruz.

 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam