Tarihi Kent Meydanı için büyük adım

ÇORUM 16 Aralık 2020 16:39
Videoyu Aç Tarihi Kent Meydanı için büyük adım
A
a

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ı İstanbul’da banka genel merkezinde ziyaret etti. Ziyarette Çorum Belediyesi tarafından üzerinde çalışılan Saat Kulesi Meydan Projesi için büyük öneme sahip Halk Bankası Çarşı Şubesinin yıkılması için Belediyeye devri konusunda anlaşmaya varıldı...


Tarihi Kent Meydanı için büyük adım​

Başkan Aşgın’dan Çorum’un silüetini değiştirecek müjde...

Halk Bankası Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Aşgın, görüşmede tarihi kent meydanı oluşturulması için önemli aşamalardan olan Halk Bankası Çarşı Şubesinin boşaltılıp Çorum Belediyesine devri konusunda mutabakata varıldığını kaydetti. Başkan Aşgın, “Çorum’umuz için tarihi bir çalışmaya imza atıyoruz. Yapacağımız çalışmayla birlikte Ulucami ve Saat Kulesi arasında tarihi bir meydan oluşturacağız. Bu önemli çalışmada bizlere yardımlarını esirgemeyen Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının Belediye Meclisi tarafından 28.07.2020 tarihinde kabul edildiğini ve Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından da bu koruma planının onaylandığının altını çizen Başkan Aşgın, “Şehir merkezinde Tarihi Saat Kulesi yaya kullanım alanları içerisine katılmış olacak. Diğer tescilli yapılar olan Ayakkabıcılar Arastası, Velipaşa Hanı gibi yapılarla bir arada konumlandırıp tarihi yapıların bütünlük içerisinde olmasını sağlayacağız. Tarihi yapıların görünümünü kapatan Ziraat Bankası, Halk Bankası, ticari ve özel mülkiyetten oluşan yapılar yıkılacak. Ulucami, Güpür Hamamı, Dikiciler Arastası, Saat Kulesi, Velipaşa Hanı gibi tarihi yapıları koruma planına uygun olarak ortaya çıkaracağız. Çorum’umuz çok önemli bir meydana kavuşacak ve tarihi bir silüet kazanacak.” diye konuştu.

Başkan Aşgın, Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi cephe sağlıklaştırma projelerinin de kısa süre içerisinde ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam