ORC Araştırma son anketini açıkladı sürpriz sonuçlar çıktı!

ÇORUM 20 Mayıs 2022 17:16
Videoyu Aç ORC Araştırma son anketini açıkladı sürpriz sonuçlar çıktı!
A
a

Haziran 2023'te yapılacak seçimlere yönelik siyasi partilerin çalışmaları sürerken, araştırma şirketleri de anketlerine devam ediyor. ORC Araştırma da bu kapsamda gerçekleştirdiği son anketi paylaştı. 5 ildeki oy dağılımını gösteren araştırmada, 4 ilde CHP'nin, 1 ilde is AK Parti'nin önde olduğu görüldü. İşte son anketteki sonuçlar...


Untitled-2_8

 

Son dakika haberi: Siyasi partilerin seçim çalışmaları ve aday belirleme süreçleri devam ederken, anket şirketleri de kamuoyu araştırmalarına devam ediyor.

Ekonomideki tartışmalar ve mülteci sorunu gibi yoğun gündemde yapılan anket çalışmalarında dikkat çeken sonuçlar yer alırken, ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, 5 ilde yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.
 

4 İLDE CHP, 1 İLDE AK PARTİ ÖNDE

Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Tekirdağ'daki oy dağılımının belirlenmesi amacıyla yapılan ankette vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Geçtiğimiz haftaya ait anket sonuçlarına göre, 4 ilde CHP birinci parti olarak gelirken, AK Parti de 1 ilde önde görüldü.

kirik

Kırklareli'nde CHP yüzde 43,1'le ilk sırada yer alırken, İYİ Parti yüzde 25,1'le iki, AK Parti ise yüzde 20,4'le üçüncü sırada yer aldı.

BALIKESİR'DE BİRİNCİ PARTİ DEĞİŞTİ

Önceki seçimde az bir farkla da olsa AK Parti'nin önde olduğu Balıkesir'de de ilk sırada yer alan CHP, yüzde 31,2 oy oranıyla dikkat çekti. İkinci sırada yer alan AK Parti yüzde 30,7, üçüncü sıradaki İYİ Parti ise yüzde 23,8 oy aldı.

bal

Yüzde 34,5 oy oranıyla Çanakkale'de ilk sırada CHP yer alırken, AK Parti'nin oy oranı ise yüzde 26,4 olarak kayda geçti. Üçüncü sıradaki İYİ Parti ise yüzde 24,1 aldı.

can

Bir önceki seçimde az bir farkla da olsa önce olan AK Parti, Manisa'da yine 1. parti oldu. Yüzde 32,7 oy alan AK Parti'yi, yüzde 28,4 oyla CHP takip etti. Yine burada da üçüncü sırada yer alan İYİ Parti ise yüzde 19,5'te kaldı.

man

Son olarak Tekirdağ'da ilk sırada yer alan parti, yüzde 35,3'le CHP olurken, AK Parti yüzde 27,1'le ikinci, İYİ Parti ise yüzde 21,3'le üçüncü sırada yer aldı.

tek

Untitled-1_78

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam