Yerel seçimler öncesi ilk anketler geldi!

ÇORUM 10 Temmuz 2023 17:00
Videoyu Aç Yerel seçimler öncesi ilk anketler geldi!
A
a

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası partilerin yerel seçim için hazırlıkları başladı. ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, 'Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?' diye sordu. Anket sonuçları dikkat çekti...

Türkiye'de siyasetin gündemi 2023 seçimlerinin ardından önümüzdeki yıl 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Seçim sürecinde merakla ve yakından takip edilen anket firmaları yerel seçimler için anketler yapmaya başladı. Ankete damgasını vuran detay AK Parti ve İYİ Parti'nin oy oranı oldu.

31 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçimlere dek özellikle muhalefet partilerinde köklü bir değişim olup olmayacağı merak ediliyor. Millet İttifakı partilerinden ittifakın sona erdiği yönünde söylemler gelse de ittifaktan kimi partilerin yine seçim için iş birliği yapması gündemde. Yerel seçimler için anketler de gelmeye başladı. İBB için ASAL Araştırma 2-9 Temmuz tarihlerinde 2 bin 506 kişiyle anket yaptı.

Seçim sonrası CHP tabanında Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik istifa çağrıları yükselmeye ve yerel seçim öncesi muhalif partililer de 'değişim' istemeye devam ediyor. 

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA

2019 yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İBB'de, ASAL Araştırma'nın anket sonuçlarına göre CHP ikinci sıraya düştü. Yerel seçimler öncesi yapılan ankette birinci sıradaki AK Parti ile CHP aradaki fark ise 1,9. Ankette ilk sırayı alan AK Parti oldu.

AK Parti: Yüzde 40,6
CHP: Yüzde 38,7

İYİ PARTİ 5. SIRADA KALDI

Anketteki sıralamaya yüzde 1 ve üzeri oy alan 6 parti daha dahil oldu. 3. sırayla CHP'yi takip eden HDP/YSP'nin oy oranı yüzde 5,4 olarak ölçüldü.

Parti'de Genel Başkan değişikliği sesleri yükselen İYİ Parti'nin yüzde 4,3 oranındaki oyu dikkat çekti.

IBB HIZMETLERI MEMNUNIYET ASAL TEMMUZ 2023

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN MEMNUNİYET ORANLARI

Ankete katılan katılımcılara, "Genel Olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz?" sorusu yöneltildi. 

Memnunum: %23.5

Çok Memnunum: %7.8

Memnun Değilim: %34.6

Kısmen Memnunum: %21.0 

Fikirim Yok/Cevap Yok: % 13.1

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, İstanbul'daki vatandaşlara, "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?" diye sordu.

IBB BU PAZAR SECIM OLSA- ASAL ARASTIRMA TEMMUZ 2023

Ankette kararsızlar dağıtıldıktan sonra;

AK Parti: %40.6

CHP: %38.7

HDP/YSP: %5.4

MHP: %4.5

İYİ Parti: %4.3

Zafer Partisi: %1.5

Yeniden Refah Partisi: %1.2

TİP: %1.0

Diğer Parti:%2.8

Ankette Kararsızlar/Cevap Yok ile Kısmen Memnunum yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet yüzde 47.5 ve memnuniyetsizlik yüzde 52.5 olarak çıktı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam