Erdoğan Yerel seçimler için “1994 milat olacaktır" dedi

ÇORUM 26 Temmuz 2023 20:17
Videoyu Aç Erdoğan Yerel seçimler için “1994 milat olacaktır" dedi
A
a

Yerel seçim öncesi muhalefet cephesindeki belirsizlik devam ederken, iktidar kanadı hazırlıklarına başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimler için “1994 milat olacaktır” sözleri iktidar cephesinde adeta slogan haline gelirken, AK Parti muhalefet içinde yeni partilerin kurulmasına kesin gözüyle bakıyor...

2024 yılında yapılacak yerel seçimler için siyaset gündemi şimdiden ısınmaya başladı. Özellikle son seçimlerde istediği sonucu alamayan mıhalefet cephesinde şimdi de yerel seçim belirsizliği yaşanıyor. CHP ile İYİ Parti'nin ittifaklarını bozacağı ve ortak aday çıkarmayacağı iddiaları kulislerde konuşulurken, CHP'de de 'değişim' hareketliliği yaşanıyor.

ERDOĞAN'DAN 'YEREL SEÇİM' TALİMATI

Muhalefet cephesinde belirsiz havanın ne zaman dağılacağı belli olmazken, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim startını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, il, ilçe, belde belediye başkanlıkları ile partisinin teşkilatlarına “Sahada olun” talimatını verdiği öğrenildi.

"YENİ PARTİLER KURULACAKTIR"

İktidar cephesinde muhalefet için “Önümüzdeki günlerde muhalefette yeni partiler de kurulacaktır. Muhalefet çok parçalı yapıya doğru gidiyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

1994'DEKİ ORTAM YARATILDI

Cumhuriyet'in haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinden hemen sonra yerel seçimler için “1994 milat olacaktır” sözlerine atıfta bulunulurken muhalefetin şimdiki durumunun “Erdoğan'ın sözünü ettiği 1994 yılındaki ortamı yarattığına” dikkat çekiliyor.

Cumhur'da tüm hesaplar “muhalefetin toparlanmasına izin vermeden 1994'teki yerel seçimlerdeki ortamı sağlamak” üzerine kuruluyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam