OAİB Konseyi Çorum’da toplandı

ÇORUM 15 Ağustos 2018 00:53
Videoyu Aç OAİB Konseyi Çorum’da toplandı
www.hitittv.com. Arda, Camp Nou'ya çıkarken dua etti
A
a

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı Çorum’da yapıldı.Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD)’nin ev sahipliğindeki toplantı Teknokent Salonu’nda gerçekleşti...

(OAİB) Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısına  katılan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz, Orta Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nihat Uysallı, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Tahsin Ata, Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Sanal, sektörleri ve sorunları hakkında katılımcıları bilgilendirme yapıldı.Türkiye’yi hedef alan finansal saldırılara karşı güç birliği vurgusunun yapıldığı toplantıda, ihracatın önemine dikkat çekilerek işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

Daha sonra ise Eximbank ekonomi danışmanı Ali Orhan Yalçınkaya dünya ve Türkiye ekonomisine yönelik sunum yaptı.

Açılış konuşmasını ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı’nın yaptı. Çorum eski Milletvekili Adnan Türkoğlu, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürü Yaşar Şahin, MÜSİAD Şube Başkanı M. Ahmed Köksal, TSE ve TSO eski Başkanı Kenan Malatyalı, OAİB Çorum İrtibat Bürosu Sorumlusu Aylin Turp ile çok sayıda sanayici ve işadamı takip etti.

Ekonomide taşların yerine oturması için birkaç aylık geçiş dönemine ihtiyaç duyulduğunun konuşulduğu toplantıda, sanayide yerli makine ve ekipman kullanımına öncelik verilmesi kararı alındı.ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı, Çorum’dan yapılan ihracatın yüzde 80’inin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalarca gerçekleştirildiğini açıkladı.OAİB Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan Hayri Şamlı, 80 işletmenin faaliyet gösterdiği OSB’nin şehirdeki toplam istihdamın üçte birine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Çorumlu işadamı Erdem Çenesiz’in önerisi üzerine organize edilen toplantının Çorum’da ihracatın geliştirilmesi açısından önem taşıdığını vurgulayan Ceceli, ilerleyen dönemde şehrin ticari potansiyelini masaya yatırarak projeler geliştirmeyi planladıklarını söyledi.


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz, ihtisas alanlarında geçtiğimiz yıl 2.7 milyar dolar ihracat yapıldığını söyledi.
Bu yıl 7 ayda 1.7 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını açıklayan Çenesiz, “İddiamız var. Yüzde 25 büyümeyi hedef koymuştuk. İnanıyorum ki bu büyümeyi Türkiye genelinde aşacağız. Türkiye’nin ortalama büyümesinden daha fazla büyüyen bir çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri birliği olacağız” dedi.
“Gerek şehrimiz gerek şehrimiz için ihracattan başka çıkış olmadığını biliyoruz” diyen Çenesiz, “Son dönem bunu daha iyi anladık. İhracat olmadan hayal ettiğimiz refah seviyesine kalıcı olarak gelmemiz mümkün değil. Belki 35 yıl müreffeh dönemler yaşanabilir ancak gerçekten müreffeh toplum olmak istiyorsak üretmek ve ihracat yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

www.hitittv.com. Arda, Camp Nou'ya çıkarken dua etti
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam