Erdem Çenesiz Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi

ÇORUM 7 Eylül 2023 19:06
Videoyu Aç Erdem Çenesiz Orta Vadeli Program'ı değerlendirdi
A
a

Çimento Cam Seramik İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz, Orta Vadeli Program'ı(OVP) değerlendirdi. OVP’yi analiz ettiklerinde önceki planlara göre teknik çalışmasının daha iyi yapıldığını gözlemlediklerini belirten Erdem Çenesiz, iş dünyasının da plana inancının yüksek olduğunu söyledi.

‘ATILACAK ADIMLAR OVP’YE UYGUN ŞEKİLDE ATILMALI’

İş dünyasının OVP’yi olumlu karşıladığını ifade eden Çimento Cam Seramik  İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem Çenesiz, “Bu plana iş dünyasının da inancının yüksek olacağına inanıyoruz. Piyasanın beklentisi bundan sonra atılacak adımların OVP'ye uygun olması yönündedir” dedi.

OVP’nin ayrıca iş dünyasına moral ve heyecan oluşturduğunu da aktaran Erdem Çenesiz, şu değerlendirmelerde bulundu: “OVP’nin bir güzel tarafı da şu ki; her ne kadar büyüme hedefinde bir miktar düşüş olsa da, planda büyümeden vazgeçilmemiş. Bu kadar genç nüfusun olduğu ve her yıl binlerce gencin işgücüne katıldığı bir ülkede, en büyük gücümüz olan olunan genç nüfusumuzun dikkate alınmasını oldukça olumlu görüyoruz. Belki enflasyonla daha sert bir mücadelede de yapılabilir ve düşüş süreci hızlandırılabilirdi. Ama bu piyasanın  sıkışmasına ve istihdamda sorunlara sebep olabilirdi. Bu nedenle iş dünyasının dengeli bir enflasyon mücadelesine daha iyi adapte olacağına inanıyoruz. Plana uygun adımların atılmasıyla bu hedefleri yakalanabilir. Selektif kredi politikasıyla psikolojik tüketim yerine ihtiyaç olunan alanlara finansman desteği sağlanacak olması, gereksiz köpükler olmadan ekonominin büyütüleceği anlamına geliyor. Sıkı para politikası kapsamında, İhracat ya da ithal ikamesi hedefi olan yatırımların finansmanında istisnalar olacağını anlıyoruz.  OVP iş dünyasında moral ve heyecan oluşturacaktır. Yapısal adımlar atılmaya başlandıkça da bunun etkilerini göreceğiz.”

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam