Çorum Türkiye Genelinde ihracat yapan 13’üncü il oldu

ÇORUM 30 Eylül 2023 20:34
Videoyu Aç Çorum Türkiye Genelinde ihracat yapan 13’üncü il oldu
A
a

Ekonomi Haberi: TUİK 'in açıkladığı Temmuz ayı ihracat istatistiklerine göre ihracatımız : 268.milyon 249 bin dolar, olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki aya göre ihracatımız %108 oranında artış göstererek , Çorum'u Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 13. il konumuna getirmiştir.



268 MİLYON DOLARLA 13’ÜNCÜYÜZ

Çorum TSO kurumsal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Çorum’un Temmuz ayında gerçekleşen ihracat oranıyla Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 13’üncü il olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

TUİK 'in açıkladığı Temmuz ayı ihracat istatistiklerine göre ihracatımız; 268 milyon 249 bin dolar olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki aya göre ihracatımız %108 oranında artış göstererek, Çorum'u Türkiye genelinde en çok ihracat yapan 13. il konumuna getirmiştir.
Çorum'umuzun ekonomik gelişimi ve kalkınması hedefinde üreterek, ihracat yaparak, iş ve aş sağlayarak katkıda bulunan firmalarımızın yöneticilerini, çalışanlarını ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz..."

SICAĞI SICAĞINA İLK KUTLAMA

TSO’nun kentin ihracat başarısını özetleyen bilgi notunun paylaşımının hemen ardından ilk tebrik yine sosyal medya üzerinden CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’dan geldi.
‘Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın şahsında tüm iş insanlarımızı ve çalışanlarımızı canı gönülden kutluyorum.”diyen Milletvekili Tahtasız, şu ifadelere yer verdi:

TREN VE HAVAALANI OLMADAN…

"Hiçbir devlet katkısı almadan, yıllardır dile getirilen yük treni ve hızlı tren, havayolu olmadan bu nedenle 10 bin dolara ürettiği makineye 10 bin dolar da nakliye ücreti ödeyerek ısrarla üreten, ürettiğini dünyanın dört bir yanına pazarlayan, ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı koyan sanayicilerimizi iş insanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Onların gayreti ve üretim azmi ile çok kısa sürede ilk 10'da sonrasında ilk 5'te olacağımıza inancım tam. Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın şahsında tüm iş insanlarımızı ve çalışanlarımızı canı gönülden kutluyorum." dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam