Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'ndan Muhteşem Program

ÇORUM 26 Mayıs 2022 15:43
Videoyu Aç Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu'ndan Muhteşem Program
A
a

Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 39. yılı nedeniyle anma programı düzenledi.Türk Edebiyatının önemli isimlerinden olan,şair,yazar,mütefekkir ve aksiyon adamı olan Necip Fazıl Kısakürek Orta okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları program Vali Mustafa Çiftçi ve İl Milli Eğitim müdürü Abdullah Kodek,hazırlanan program için teşekkür etti...


Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 39. yılı nedeniyle anma programı düzenledi. Necip Fazıl’ın şiirlerinin okunup bu şiirlerden bestelenmiş müzik eserlerinin icra edildiği programa velilerde yoğun ilgi gösterdi. Dün akşam Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programına Vali Mustafa Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Tekin Çınar, bazı okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışı konuşmasını yapan Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yusuf Şimşek, Necip Fazıl’ın nevi şahsına münhasır bir insan olduğunu belirterek, “Yazarlık serüveninde kendine bir dava adamı pozisyonu çizmiştir. Onun hayat hikayesi nefisleri yüzünden katlanılması gereken sıkıntıların ve bu sıkıntılardan kurtulmak için ezaların tümünü kendi bünyesinde toplamış biridir. Onlara bir sembol olma değerindedir. Böylece dünyadan alacaklı olarak göçmüştür” dedi. Necip Fazıl Kısakürek  Okulu öğrencileri de açtıkları sergiyle etkinliklere katıldıNecip Fazıl’ın şiirlerininde okunduğu programda okul bünyesinde ‘Necip Fazıl’a Mektup’ temasıyla hazırlanan kompozisyon yarışmasında dereceye giren Sümeyye Kanıgür, Ravza Kekeç ve Ecrin Nisa Ertürk’e ödülleri takdim edildi. Sinevizyon gösterisinin de yer aldığı programda Necip Fazıl’ın bestelenmiş şiirleri öğrenciler tarafından canlı müzik eşliğinde seslendirildi...



-NECİP FAZIL KISAKÜREK-
  Ünlü Şair Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904’de dünyaya geldi. Şairliğe ilk adımını 12 yaşında iken, annesinin arzusuyla başladı ve ilk şiirleri Yeni Mecmua'da yayımlandı. Milli Mecmua ve Yeni Hayat dergilerinde çıkan şiirleriyle kendinden söz ettirdikten sonra, Paris dönüşü yayımladığı Örümcek Ağı ve Kaldırımlar adlı şiir kitapları onu çok genç yaşta çağdaşı şairlerin en önüne çıkararak edebiyat çevrelerinde büyük bir hayranlık ve heyecan uyandırdı.Çok sayıda şiir, roman ve edebiyat eserleri sunan ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek - 25 Mayıs 1983’de hayata gözlerini yumdu.



Necip Fazıl Kısakürek Orta okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları programı Vali Mustafa Çiftçi ve İl Milli Eğitim müdürü Abdullah Kodek, mükemmel buldular. Protokol hazırlanan program için okul idarecilerine, öğrencilere,öğretmenlere,velilere teşekkür ettiler.



 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam