Hızlı Tren için Milletvekili Ceylan'a "Şark Kurnazı"imasında bulundu

ÇORUM 18 Ocak 2023 21:34
Videoyu Aç Hızlı Tren için Milletvekili Ceylan'a "Şark Kurnazı"imasında bulundu
A
a

Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı Barış Coşgunsu, hızlı tren yatırımı hususunda AK Parti Milletvekili Ceylan'ı şark kurnazlığı yapmakla suçladı...

Gelecek Partisi Çorum İl Başkanı İsmail Barış Coşgunsu, AK Parti’nin yine bir seçim öncesi Çorumlu vatandaşları hızlı tren bilmecesi ile avuttuğunu iddia etti.
GÜNDEM HIZLI TREN
Çorum-Delice hızlı tren hattı projesinin Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde ihale edildiğini, ancak bunun rafa kaldırıldığını vurgulayan Coşgunsu, aradan geçen bu zaman zarfında AK Partili milletvekillerinin bu konuyu her seçim döneminde tekrar tekrar gündeme getirerek sırf Çorumlular’ın oyunu alabilmek için vaatlerde bulunmakla yetindiklerini savundu.
A.SAMİ CEYLAN'A TAVSİYE
AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan tarafından yine Mayıs ayında yapılması muhtemel olan seçimler öncesi Delice-Çorum hızlı tren projesinin yatırım programına alındığı ve ihale sürecinin başladığının duyurulduğunu belirten Coşgunsu, Ceylan’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı inceleme tavsiyesinde bulundu.
DELİCE-MERZİFON ARASI 2029-2035 ARASINDA
Bakanlığın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre 200 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum hattının 2024-2029 yılları arasında yatırım programına alındığını açıklayan Coşgunsu, 91 kilometre uzunluğundaki Çorum-Merzifon hattının ise 2030-2035 yılları arasında yatırım programında olduğunu yer aldığını ifade etti.
Milletvekili Ceylan tarafından hızlı tren yatırımının 2023 yılında ihale edilecek gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Coşgunsu, “Şark kurnazlığı yaparak seçim öncesi oy devşirme amacındasınız fakat artık Çorum halkı bu yalanlarınıza inanmıyor” dedi.
YOZGAT' A HAYIRLI OLSUN, DARISI ÇORUM'A
Coşgunsu, Çorum’un bölgesinde ihracat şampiyonu olduğunu ancak buna rağmen en çok demiryolu yatırımını hak eden şehrin yıllardır üvey evlat muamelesi görmeye devam ettiğini savundu. Sanayi yönünden yarısı bile bir Çorum etmeyen Yozgat’ın havaalanı yatırımı başta olmak üzere hızlı tren yatırımını da aldığını anlatan Coşgunsu, artık Yozgatlıların hızlı tren konforuyla Ankara’ya 1 saatte ulaşabileceğini ifade etti.Yozgat’a yapılan hiçbir yatırımın karşısında olmadıklarını dile getiren Barış Coşgunsu, hızlı tren ve havaalanının Yozgatlılara hayırlı olsun temennisinde bulunarak, ‘Darısı Çorum’un başına’ dedi. Coşgunsu ayrıca, gelecekteki Millet İttifakı iktidarında Çorum’un özlemle beklediği tüm yatırımları tek tek alacağını da ileri sürdü.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam