Ders konuları arasında yer alan Köy İdaresi konusunu bir de uygulamalı bir şekilde köy muhtarı Sayın Ahmet Çetinkaya’dan dinleme imkânı yakalayan öğrenciler, aynı zamanda uygulamaya dair merak ettikleri hususları sorma fırsatı da buldular. Yüksek Okul Müdürü Zekeriya Işık tarihçi kimliğiyle; Elvan Çelebi’nin kabrinin, camisinin ve zaviyesinin de bulunduğu Elvan Çelebi Külliyesinde özelikle bölgemizin Türkleşmesi ve İslamlaşmasında önemli bir rol oynamış olan Elvan Çelebi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Programa, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya IŞIK ve dersin hocası Öğr. Gör. Halil İbrahim AŞGIN ile birlikte, Öğr. Gör. Harun Kısacık, Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş, Öğr. Gör. Ali Aşır, Deniz Balcı ve Yerel Yönetimler programı birinci sınıf öğrencileri katıldılar.
Teknik Gezi hakkında konuşan Öğr.Gör. Halil İbrahim AŞGIN “Hitit Üniversitesi Rektörlüğümüz ve Sosyal Bilimler MYO Müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte ders konumuz olan Köy İdaresini bir de uygulamalı bir şekilde köy muhtarımız Sayın Ahmet ÇETİNKAYA’dan dinleme imkânı bulduk. Muhtarımız KÖYDES, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve diğer mali kaynaklardan temin ederek yaptığı bazı hizmetleri bize göstererek anlattı. Çalışmalarıyla göz dolduran muhtarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devam etmesini diliyoruz. Misafirperverlikleri için kendisi ve köy halkına teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrenciler ayrıca köy okulu öğrencileri için götürdükleri kırtasiye malzemelerini ve kitapları da teslim ettiler.
Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya IŞIK ise Meslek Yüksekokullarının sadece bilgi veren değil, aynı zamanda meslek edindiren kurumlar olduklarını, bu sebeple de derslerde görülen konuların bu şekilde yerinde incelenmesinin mesleki eğitimin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, böylesi bir teknik geziyi organize ettiği için bölüm öğretim elemanlarına, gerek bu gezi için gerekse diğer tüm programlarda desteklerini esirgemeyen Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’a, Elvan Çelebi Muhtarı Sayın Ahmet ÇETİNKAYA’ya ve onun şahsında tüm köy halkına teşekkür etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
Beşiktaş – ARCA Çorum FK Maçı Bugün…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET