Halit Yıldırım Türkiye Yazarlar Birliği Çorum Temsilcisi Oldu

ÇORUM 4 Haziran 2023 12:22
Videoyu Aç Halit Yıldırım Türkiye Yazarlar Birliği Çorum Temsilcisi Oldu
A
a

Halit Yıldırım Türkiye Yazarlar Birliği Çorum İl Temsilcisi Olarak Görevlendirildi...




Halit Yıldırım Türkiye Yazarlar Birliği İl Temsilcisi Olarak Görevlendirildi Kuruluşunun 45. Yılını kutlayan Türkiye Yazarlar Birliği ülkemizin çeşitli şehirlerinde yeni temsilcilikler açtı. Ankara, Bursa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon’da şubeleri, Batman, Kırşehir, Kütahya (Simav), Malatya, Mardin ve Siirt’te ise temsilcilikleri bulunan TYB 9 şehrimizde yeni temsilcilikler ihdas etti. Muğla’da Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ, Şırnak’ta İbrahim BAZ, Tokat’ta Mustafa UÇURUM, Van’da Prof. Dr. Zeki TAŞTAN, Bolu’da Mustafa SÜS, Çorum’da Halit YILDIRIM, Hatay’da Mustafa DURAN, Kütahya’da Ethem ERDOĞAN ve Afyon’da İrfan GÖRKAŞ TYB’nin temsilcisi olarak şehirlerinde kültür, sanat, edebiyat faaliyetlerini düzenleyecekler.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yeni temsilciliklerin kurulması ile ilgili yaptığı açıklamada; “1978 yılından bu yana yurt içinde ve yurt dışında ülkemizin kültürüne sanatına, edebiyatına, düşünce dünyasına hizmet eden Türkiye Yazarlar Birliği yarım asrı geride bıraktı. Kurucu ve şeref Başkanımız D. Mehmet Doğan ve arkadaşlarının diktikleri fidan kök saldı, serpildi, büyüdü Türkiye’nin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine yedi bölgeye dallarını uzattı.” dedi. “45 yıllık bilgi, birikim ve tecrübeyle; medeniyet değerlerimize sahip çıkarak bu alanda insanlarımıza ilham veren, estetik değerler taşıyan özgün faaliyetler düzenlemeye, kitaplar yayınlamaya, ödüller vermeye, yaşayan değerlerimizin yanı sıra vefat etmiş edebiyatçılarımızı anmaya devam edeceğiz” diye konuşan Arıcan, Anadolu’muzun kadim şehirlerinde TYB’nin mekânlarının çoğaldığını, üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivili topum kuruluşları ile iş birliği yaparak şubelerde olduğu gibi temsilciliklerde de okur yazar buluşmaları, kitap fuarları, kültür sanat faaliyetleri, sempozyum ve paneller düzenleyeceklerinin altını çizdi.
  • Halit Yıldırım Kimdir?
Çorum’un sevilen şair ve yazarlarından birisi olan Halit Yıldırım 1968 yılında Uğurludağ İlçesinde dünyaya geldi. Çorum İHL, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni ve Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun oldu. Şiir ve yazıları Aşkın E Hali, Edebiyat Bülteni, Edebiyat Ortamı, İstanbul Bir Nokta, Bizim Külliye, Şehir Defteri, Yüzakı, Somuncu Baba, Çıngı, Künye Edebiyat, Genç Bakış, Edebiyat ve Sanat Akademisi, Hale, Yazılıkaya gibi dergilerde yayınlandı. Çorum Hâkimiyet ve Milat Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Amatör olarak TSM ile de meşgul olan Yıldırım’ın yüzün üzerinde bestesi vardır. Halit Yıldırım edebi anlamda şu görevlerde bulundu. 2007 - 2021 Aşkın E Hali Dergisi Yayın Koordinatörü 2012 - 2017 Edebiyat Bülteni Dergisi Genel Yayın Yönetmeni 2017 - 2018 Edebiyat ve Sanat Akademisi Genel Yayın Yönetmeni 2014 - 2019 Çorum Belediye Kent Konseyi Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanlığı 2017 - Türkiye Dil ve edebiyat Derneği Çorum Şube Başkan Yardımcısı 2018 – 2021 Künye Edebiyat Dergisi Yayın Danışmanlığı 2021- Türkiye Yazarlar Birliği Üyeliği 2023- Türkiye Yazarlar Birliği Çorum İl Temsilcisi Aldığı Bazı Ödüller: 2012 - Mahmut Tunaboylu 6. Öykü Yarışması İkincisi 2015 – Birharf Dergisi Deneme Yarışması Birincisi 2017 - 2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması Mansiyon Ödülü 2018 – Ercişli Emrah Şiir Yarışması Birincisi 2020 – Edebiyat Ortamı Dergisi Ankara Öykü Yarışması Birincisi Yayınlanmış Edebi Eserleri: “Yarına Ağıt Düne Gazel” (Şiir), Aşkın E Hali Dergisi Yayınları, 2010 "Anahtar" (Öykü), Alaca Belediyesi Kültür Yayınları, 2012 "Gökçekimi" (Şiir), Aşkın E Hali Dergisi Yayınları, 2014 "Mahrem ve Münzevi Hüzün / Bir Nurullah Genç Denemesi", (İnceleme), Birmedya, 2014 “15 Temmuzun Ruhumuzdaki İzleri” Editör, (Denemeler), Çorum Belediyesi Yayınları, 2017 “Ozulu Armağanı” Editör, (Prof. Dr. Meral Demiryürek ve Turhan Candan ile) Çorum Belediyesi Yayınları, 2018 “Muska” (Roman), Serencam Yayınları, 2019 “Yarış Atlarının Sırrı, (Hikâyeler), Sebe yayınları, 2020 “Asinin Çığlığı, Bir Habib-i Neccar Romanı, Mustafa Doğan ile Birlikte, (Roman) Sebe Yayınları, 2020 “Zamanda Kaybolan Adam” (Roman), Yafes Yayınları, 2020 “Çorumlu Bestekârlar Güftekârlar ve Müziğe Emek Verenler”, (Araştırma), Çorum Belediyesi Yayınları, 2020 “Ahir Zehir Hafiye İlkokulda” (Roman), Sebe Yayınları, 2020 Bahira (Roman) Yafes Yayınları, 2021 Abdülmuttalib (Roman) Yafes Yayınları, 2021 Kuyuda Bir Yusuf (Roman) Yafes Yayınları, 2021 Muska (Roman) Yafes Yayınları, 2021 Yavuz Sultan Selim (Roman) Serencam Yayınları, 2021 İrfanî’nin Kûfesi (Hikâye) Açıkkara Dergisi Yayınları, 2022 Oruç Reis (Roman), 2022 Barbaros Hayreddin Paşa (Roman), 2022 Halit Yıldırım’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam