Dünya Hitit Günü Ankara'da etkinliklerle başladı

ÇORUM 16 Nisan 2019 10:44
Videoyu Aç Dünya Hitit Günü Ankara'da etkinliklerle başladı
A
a

Vakıf19’un Çorumlular Vakfı ve Türk-Japon Vakfı İş Birliğiyle ile Dünya Hitit Günü etkinlikleri Ankara'da başladı.



15 Nisan ‘Dünya Hitit Günü’ nedeniyle bu yıl 43. Turizm Haftası Kutlama Programı Ankara’da Vakıf 19 katkılarıyla düzenlenen etkinliklerle başladı. Etkinliğin açılış programına Vali Mustafa Çiftçi, yabancı ülke büyükelçileri, siyasetçiler, bürokratlar,kültür ataşeleri, emekli bakan,  akademisyenler, sanatçılardan oluşan davetli protokol katıldı.

Türk-Japon Vakfı’nda yapılan  konuşmalarının  hemen ardından Bahçelievler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından tasarlanan Hitit Kıyafetlerinin sergilendiği ‘ Hititlerin Ayak İzleri ‘ konulu defile, Hitit Liri’nin kullanıldığı ‘Hitit Ensemble’ grubunun Konseri ve Prof. Dr Tayfun Yıldırım’ın Hititlerde Müzik ve Dans konulu sunumu izleyicilerden büyük beğeni aldı.



Çorumlu sanatçıların sergilediği eserlerden oluşan ‘Hattuşa’dan Dünyaya Açılan Pencere Hititler‘ temalı serginin gezilmesi,Hitit Mutfağı’ndan lezzetler taşıyan kokteyl ile programın ilk gün etkinleri sona erdi. 20 Nisan tarihine kadar devam edecek ‘Dünya Hitit Günü Kutlamaları’ etkinlikleri hafta içinde paneller, atölye çalışmaları, uygulamalı arkeolojik kazı çalışmaları, el sanatları sergileri gibi bir çok farklı etkinliklerle sürecek.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam