DOKAP'ın Çorum'daki ilk toplantısı gerçekleşti

ÇORUM 6 Temmuz 2020 22:08
Videoyu Aç DOKAP'ın Çorum'daki  ilk toplantısı gerçekleşti
A
a

TSO'da bugün yapılan toplantıda Çorum'un DOKAP'la ilgili yatırım ve hizmet açığının giderilmesi gerektiği ifade edildi...



Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Mustafa Çiftçi, 13 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Çorum ve Amasya’nın da DOKAP’a dahil edildiğini hatırlattı. Türkiye’de bulunan 4 adet Kalkınma İdaresi Başkanlıklarınca 43 ilde faaliyet yürütüldüğünü dile getiren Vali Çiftçi, “DOKAP’tan bir takım beklentilerimiz var.

Sürece biraz geç dahil olduk. Kısa süre içerisinde bu açığımızı kapatmayı planlıyoruz. Toplantıya belediye başkanlarımız yanı sıra yatırımcı kuruluşlarımızı da özellikle çağırdık. Çorum, Hitit medeniyetine başkentlik yapmış 7-8 bin yıllık köklü bir geçmişe sahip önemli turizm merkezlerinden birisi. Kentimiz aynı zamanda bir tarım memleketi. Mercimek, soğan, çeltik, buğday üretiminde önemli bir konumdayız. Çorum’un DOKAP’a dahil edilmesinde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bölgesinin yıldızı Çorum’un gelişmesi, kalkınması, Çorumluların beklentileri ve taleplerinin karşılanması adına DOKAP’a dahil edilmesinin sevindirici olduğunun altını çizen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da, projeye Amasya ve Çorum’un dahil olmasıyla birlikte zincirin halkalarının tamamlandığını ifade etti.

Erol Kavuncu, Çorum’un DOKAP’tan alacağı katkı ile hak ettiği yere hızlı adımlarla ilerleyeceğini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise, Çorum adına önemli bir anı yaşadıklarını kaydederek, “Çorum ve ilçelerimizi DOKAP’ın katkısıyla hep beraber daha iyi ihya edelim daha iyi imar edelim. DOKAP’ın kazandırılmasında Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. El ele gönül gönüle tüm kurumlarımızla geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam