Çorumlu Başkan’dan Çorum Kültür ve Sanat Hayatına Büyük Jest

ÇORUM 20 Şubat 2021 19:52
Videoyu Aç Çorumlu Başkan’dan Çorum Kültür ve Sanat Hayatına Büyük Jest
A
a

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’den Çorum’un Tasavvuf Mûsikîsi kültürüne katkı yapacak Tasavvuf Geleneğinde Çorum İlahileri İsimli kitabı yayınladı...


ŞEYMA DÖĞÜCÜ'DEN KÜLTÜR -SANAT HAYATINA JEST!.


☑Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’den Çorum’un Tasavvuf Mûsikîsi kültürüne katkı yapacak Tasavvuf Geleneğinde Çorum İlahileri İsimli kitabı yayınladı. İstanbul Üniversite Türk Din Mûsikîsi Ana bilim Dalı Başkanı Ubeydullah Sezikli ve Dr. İrfan Yiğit tarafından hazırlanan eserde Çorumda okunan ilahilerinin notalarının yanısıra Çorum tasavvuf müziği tarihinde önem arzeden kişilerin hayat hikayelerine resimlerle yer verilmekte.
☑Yerel çalışmaların toplamda ulusal ve uluslararası çalışmalara kaynak teşkil ettiğini söyleyen Sezikli bu tür eserlerin şehirler için ne kadar büyük önem arz ettiğini işin ehli bilir. Bu bağlamda Belediyeciliğin sadece yol yapmak kaldırım döşemek olmadığını anlamak işte bu ehil insanların işidir. Şehirlerin soyut kültürel varlıklarını derlemek ve bir eser haline getirmek uzun zaman ve emek isteyen işlerdir dedi.
☑Kitabın hazırlık aşamasıyla ilgili de bilgi veren İstanbul Üniversite Türk Din Mûsikîsi Ana bilim Dalı Başkanı Sezikli, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Anabilimdalı’mızın ilk doktora mezunu ve şu anda Danimarka Türk Diyanet Vakfı bünyesinde Ney, Kaligrafi, Osmanlıca Eğitmenliği yapan ve çeşitli sanatsal faaliyetler yürüten Dr. İrfan Yiğit ile birlikte hazırladıkları, yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın yanısıra ilahileri Dini Mûsikî Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak uzun yıllardır topladıklarını ifade eden Sezikli, Kitapta Çorumda mûsikî tarihi ile ilgili önemli arşiv çalışmalarının yapıldığını, Çorum bu alanda şu ana kadar çorumda yapılan en iyi ve prestijli çalışmalardan birisi olduğunu söyledi. Eserleri notaya alınması ve icrası konusunda Araştırma görevlilerimiz Talha Günaydın ve Eren Köksal’a ayrıca teşekkür eden Sezikli eserin Çorum’a hayırlı olasını temenni ettiğini söyledi.

📌Çorum İlahileri CD Ortamında Kitapta
☑Kitabın arka tarafında Çorum ilahilerinin yer aldığı dört CD kitaba ayrı bir değer katmakta. Toplamda 55 eserin seslendirildiği Cd lerde okunan ilahiler halen Çorum’da konuya meraklı insanlar tarafından hala bilinmektedir. Kendisini otuzun üzerinde albümünün olduğunu fakat Çorum İlahilerinin kendisi için yerinin başka olduğundan bahseden Sezikli bu çalışmanın şehrimize bir vefa borcu olduğunu ekledi.
☑Eserde Önemli Tarihi Şahsiyetler Var
☑Tasavvuf Geleneğinde Çorum’da Dini Musiki adlı eserde Abbas Külahi, Hafız Recep Camcı, Hafıza Kâfiye Camcı, Hafız Hakkı Bey, Makbule Çakıllı, Ferhan Göbelekten alınan eserler ve bu tarihi şahsiyetlerin hayat hikayeleri ve konu ile ilgili görsellere yer verildi.
☑Başkan Döğücü ve Elvan Reklam’a Teşekkür
☑Sezikli ve Yiğit eserin basımını üstlenen Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye Çorum’a yaptıkları bu jest ve bu önemli esere sahip çıktıkları için teşekkür ettiler.
☑Kendilerinin kitap için hiçbir maddi talepte bulunmadıklarını söyleyen Sezikli Çorumun kültür hayatına Çorumlu’ya bir hizmet olsun diye Sayın Başkanıma ilettiğimde gerçekten benden daha çok heyecanlandığını görmek beni ziyadesi ile memnun etti. Kendisine ve işin baskı yönünde bizlere yardımcı olan Elvan Reklam Ajansı’nın sahibi Mehmet Yıldırım’a sonsuz şükranlarımı sunarım dedi.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam