Çorum’un yetiştirdiği şampiyon güreşçiler

Spor 15 Mart 2013 08:11
A
a

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu okul bünyesindeki sınıflara Çorum’un yetiştirdiği eski şampiyonların isimlerini verdi.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu okul bünyesindeki sınıflara Çorum’un yetiştirdiği eski şampiyonların isimlerini verdi. Dün isimlerin veriliş töreni BESYO Spor Salonu’nda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tevfik Kış, Dünya Şampiyonu ve Olimpiyat Üçüncüsü Nazmi Avluca, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum Mahmut Atalay'ın kızı Mübeyra Atalay, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Adil Candemir'in oğlu Gürhan Candemir, Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, bazı güreş antrenörleri ve sporcular katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner bir konuşma yaptı. Yamaner konuşmasında 38 yıllık akademik hayatının en mutlu anını yaşadığını belirterek dersliklere Çorum’un yetiştirdiği şampiyon güreşçilerin isminin verilmesinden duyduğu memmuniyeti dile getirdi. Yamaner, bu proje ile efsana güreşçilerin isimlerinin unutulmayacağını belirterek ‘Felsefemiz unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’da konuşmasında ülkemizin adını dünyaya duyuran ve İstiklal Marşı’mızı tüm dünyaya dinleten efsane güreşçilerin isimlerini yaşatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bu şampiyon isimlerinin her zaman ölümsüz olduğunu belirten Alkan ‘Bizler sizlerden aldığımız bu bayrağı daha iyiye götürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu şampiyonların isimlerini bizde naçizane bu çalışma ile yaşatmaya çalışacağız’ dedi.


Mahmut Atalay’ın kızı Mübeyra Atalay, Adil Candemir’in oğlu Gürhan Candemir ve şampiyon Nazmi Avluca’da yaptıkları konuşmalarda Hitit Üniversitesi rektör ve tüm çalışanlarına bu jestinde dolayı teşekkür ettiler ve bu çalışmanın diğer illerdeki şampiyonlarada örnek olmasını dilediler.


Konuşmaların ardından şampiyon güreşçilerin özgeçmişleri hazırlanan slayt gösterimi ve ardından da bir grup güreşçinin gösterisi ve sonunda açtıkları Türk bayrağı açılması izleyenlerden büyük alkış aldı. Açılış töreni sonunda halk oyunları gösterisi yapıldı. Törenin ardından şampiyon güreşçilerin isimlerinin verildiği tabelaların açılışı yapıldı.


Kaynak : Hakimiyet /Spor
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam