Çorum OSB’de GES Dönemi Başlıyor

ÇORUM 13 Temmuz 2023 11:52
Videoyu Aç Çorum OSB’de GES Dönemi Başlıyor
A
a

Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB), temiz üretim anlayışı ile güneş enerji sisteminin (GES) kurulmasını için yatırım yaptığını açıkladı.Çorum OSB'de GES Dönemi Başlıyor: Çorum OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Çiftçi, Çorum OSB'ye güneş enerji santrali yatırımı yapılacağını açıkladı...

  • Çorum OSB'nin, yenilikçi ve çevreci yaklaşım ilkesiyle bir yatırıma daha başladığını bildiren Çiftçi, Çorum OSB' de, yenilenebilir enerji sistemlerinin en önemlilerinden biri olan güneş enerji sisteminin (GES) kurulması çalışmalarına başlandığını duyurdu.             

1 MW GES Tesisi

Bölgede 14.985 metrekarelik alana kurulması planlanan 1 MW GES tesisin, yaklaşık olarak 20 milyon TL'lik yatırım  bedeli bulunduğunu belirten Vali Çiftçi, bu sayede OSB'deki sokak aydınlatma giderlerinin düşürülmesinin planlandığını, üretim fazlası olarak sisteme verilecek elektrik sayesinde ise, Çorum OSB adına nakdi gelir sağlanacağını kaydetti.

OSB'ye Değer Katacak

Vali Çiftçi, “Doğa dostu ve çevreciliği ön planda tutan bu sistemle birlikte sanayimize ve sanayicimize fayda sağlamayı hedefliyor, gelecek yarınlara ve ülkemize ‘temiz enerji' yatırımlarıyla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. İlimiz Organize Sanayi Bölgesine değer katacak olan bu anlamlı yatırımdan dolayı OSB Müteşebbis Heyeti başta olmak üzere tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam