Çorum Gaz teşvik uygulamaları yapacak

ÇORUM 18 Mart 2020 08:47
Videoyu Aç Çorum Gaz  teşvik uygulamaları yapacak
A
a

Çorum'da kömür kullanarak merkezi sistemle ısınan tüm yerlere 1 Ekim'e kadar doğalgaza geçme kararı alınırken, ÇorumGaz, yeni sisteme geçişle ilgili kolaylaştırıcı teşvik uygulamaları yapacak.


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çorum’da kömür kullanılarak merkezi sistemle ısınan tüm apartman, işyeri ve iş merkezlerinin 1 Ekim 2020 tarihine kadar temiz enerjiye geçmeleri gerektiğini, aksi takdirde ceza uygulanacağını tekrardan hatırlatırken, ÇorumGaz’ın merkezi sistemle ısınan vatandaşlara doğalgaz bağlantısı konusunda gerekli kolaylıkları sağlayacağı bilgisini paylaştı.

Yapılan açıklamada, Çorum’un yüksek kirlilik potansiyeli olan iller arasında bulunduğu, sınır değerlerin düşürülmesi bu potansiyelin arttığı, bu kapsamda Mahalli Çevre Kurulu’nun merkezi sistemle ısınan tüm apartman, işyeri ve iş merkezlerinde 1 Ekim 2020 tarihine kadar temiz enerjiye geçme kararı aldığı hatırlatılarak, “ÇorumGaz A.Ş. ile yapılan görüşmelerde, konu ile ilgili önümüzdeki süreçte vatandaşların merkezi ısınma sisteminden doğalgaz ısınma sistemine geçişlerine ilişkin kolaylaştırıcı teşvik uygulamalarının, Çorumgaz A.Ş. tarafından planlandığı ve akabinde kamuoyuna duyurulacağı beyan edilmiştir.”denildi.
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam