Çorum Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında

ÇORUM 28 Mayıs 2023 15:32
Videoyu Aç Çorum Cumhurbaşkanını Seçmek İçin Sandık Başında
A
a

Türkiye bugün tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için Çorum'da da 1698 sandıkta 398 bin 884 seçmen sandık başına gitti. sandık başına gidererek oyunukullanıyor...






Türkiye bugün tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi için sandık başına giderek Cumhurbaşkanı'nı seçiyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı.Sandıklar saat 17.00'de kapanacak ve yine aynı saatte başlayan sayımlar sonucu en yüksek oyu alan aday Cumhurbaşkanı olacak.Çorum’da 1698 sandıkta 398 bin 884 seçmen Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gitti.

  • Çorum'da ise 1698 sandıkta 398 bin seçmen Cumhurbaşkanı seçiminde oy verdi.Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. oylar sayılıyor. Kesin olmayan sonuçlara göre, Çorum'da sandıkların yüzde 100'ü açıldı ve Çorum yüzde 64,78 oranında tercihin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana kullandı.Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise ikinci turda %35,22 oranında kaldı.Çorum’un merkez ilçe ile diğer 13 ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na açık ara fark attı. Erdoğan’a en yüksek oy oranı yüzde 82 ile Uğurludağ’dan gelirken, ikinci yüzde 81 oy oranı ile Boğazkale, üçüncü yüzde 80 oy oranı ile İskilip oldu.




Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam