Çorum Belediyesinin Kültür Yolu Projesine DOKAP desteği

ÇORUM 31 Aralık 2020 11:49
Videoyu Aç Çorum Belediyesinin Kültür Yolu Projesine DOKAP desteği
A
a

Turizm Haberi: Çorum Belediyesinin şehrin turizmini canlandıracak projede bir adım daha atıldı. Kültür Yolu Projesi içerisinde yer alacak Tarihi Çorum Sokağı projesi için 1 Milyon 679 bin TL’lik hibe Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından onaylandı. ..

TARİHİ ÇORUM SOKAĞINA HİBE DESTEĞİ
ÇORUM TURİZMDE GELECEĞİ PARLAK ŞEHİRLER ARASINDA
OLMAYA ÇALIŞAN ANLAYIŞLA ÇALIŞIYOR.​..


☑Sürdürülebilir turizm fikirleriyle geleceğe bir ışık yakmak isteyen bir Çorum belediyesi var ...

Çorum Belediyesinin şehrin turizmini canlandıracak projede bir adım daha atıldı. Kültür Yolu Projesi içerisinde yer alacak Tarihi Çorum Sokağı projesi için 1 Milyon 679 bin TL’lik hibe Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından onaylandı. Kültürel kimliğin korunması ve estetik sokak mimarinin ortaya çıkartılması, tarihi Çorum Sokağının günümüze taşınması için Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan Tarihi Çorum Sokağı Projesine DOKAP’tan 1 Milyon 679 Bin TL’lik hibe desteği onaylandı. Çorum’un tarihi yapısını ortaya çıkaracak projelere imza attıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, bu projeler arasında önemli bir yer tutan Tarihi Çorum Sokağı Projesi için DOKAP’a hibe başvurusu yaptıklarını ve 1 Milyon 679 bin TL hibe aldıklarını söyledi...

İsmail Yağbat, “Çorum Kalesindeki çalışmalarımız devam ediyor. İkiz Konakların restorasyonu için onay ve ödenek aldık, tarihi çeşmeleri yeniden ayağa kaldırmak için için kolları sıvadık. Son olarak Şeyh Eyüp Sokak ve Eskisaray Sokağı kapsayan 270 metre uzunluğundaki Tarihi Çorum Yolu projemiz için de DOKAP’tan 1 Milyon 679 Bin TL’lik hibe onayı çıktı. Tarihi ayağa kaldıracak, şehrimizin turizmine katkı sağlayacak olan turizm projeleriyle ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah bu projeleri en kısa sürede hayata geçireceğiz.” dedi.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam