Aynı Partinin İki Vekili biz Hanginize İnanalım!

ÇORUM 21 Mart 2022 07:56
Videoyu Aç Aynı Partinin İki Vekili biz Hanginize İnanalım!
A
a

Kafalar karıştı, hangi tarih doğru? Çorumlular’ın ihtiyatla ve bazen de eleştiri ve tepkilerle karşıladıkları Çorum’un demiryolu-hızlı tren talebinde yine kafalar karıştı.Erol Kavuncu, 4 Gün önce Demiryolu Projesi 2023'te ihale edilecek diyor.Ahmet Sami Ceylan,Bakan Mustafa Vark'ın, yapacağı açılış programında basın mensuplarına 2022 demiryolu projesi ihale edilecek deniliyor.


AYNI PARTİNİN İKİ VEKİLİ
BİZ HANGİNİZE İNANALIM!

Tecrübeli Gazeteci Mustafa Demirer yazdı...
- Kafalar karıştı, hangi tarih doğru?
Çorumlular’ın ihtiyatla ve bazen de eleştiri ve tepkilerle karşıladıkları Çorum’un demiryolu-hızlı tren talebinde yine kafalar karıştı...
Geçtiğimiz hafta içinde AK Parti Genel Merkezi’nde Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun gündeme getirmesi üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun YHT ve Demiryolu yapım ihalesinin 2023 yılı içinde yapılacağını açıklamıştı.
Çorum kamuoyu bu açıklamayı ihtiyat, hatta kara mizaha giren esprilerle karşılamışken, bugün de AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, demiryolu ihalesinin 2023 yılından önce yapılacağını ‘müjde’ olarak duyurdu. Ceylan’ın sözleri katılımcılar tarafından temkinli karşılanırken, art arda yapılan açıklamalardaki tarih farklılığı kafaları karıştırdı.
PEKİ CEYLAN NE DEDİ?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 25 fabrika 4 proje toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun Demiryolu ve Yüksek Hızlı Tren yapım ihalesinin 2023 yılından önce yapılacağını açıkladı.
Çorum sanayisinin ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını hatırlatan Ceylan, Ceylan hızlı tren ihalesinin 2023 yılında önce yapılacağını ifade etti.
Ceylan, Çorum’un sanayi ruhunu en üst seviyede yaşayan bir il olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Çorum müteşebbislikte Anadolu’da zirve yapmış bir ilimiz. Çorum, kendisiyle beraber merkezi hükümetten gelen katkılarla beraber ihracatını 2 milyar 600 milyon dolara kadar çıkartmıştır.
Çorum’un öncelikli talebi hızlı tren. Bizim en üst seviyedeki talebimiz hızlı trendir. Ankara-Delice-Yozgat-Kayseri-Sivas hattı, Delice’den de Sungurlu-Çorum-Havza-Samsun istikametine dahil edilerek Karadeniz’e bağlanan önemli bir hat olacak. Geldiğimiz noktada hızlı tren projemizin tamamı bitmiş durumda. Yıllardır Çorum’un özlemi olan hızlı tren 2023’ten önce ihale edilmiş olacak. Çorum’a hayırlı olsun.”



Recep Tayyip Erdoğan
https://www.uab.gov.tr/
https://www.facebook.com/akaraismailoglu
#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV
------------------------------------------------
 

Erol Kavuncu'dan Demiryolu Açıklaması

ÇORUM16 Mart 2022 22:01

Erol Kavuncu'dan Demiryolu Açıklaması
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, "Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun YHT ve Demiryolu Hattı Projesi'nin 2023 yılı içerisinde ihale edilecek" dedi...




Çorum'un yüksek hızlı tren ve demiryolu talebinde yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım başkanlığında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milletvekilleri ve MKYK üyelerinin katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Çorum-Kırıkkale-Samsun demiryolu projesinin 2023 yılı içerisinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceği, çalışmalara başlanacağı açıklandı...

Toplantıya katılan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, ülke, bölgemiz ve Çorum açısından son derece önemli olan Çorum'un demiryolu yatırım talebini iletti. Milletvekili Erol Kavuncu'nun, talebine cevap veren Bakan Karaismailoğlu, Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun YHT ve Demiryolu Hattı Projesi'nin 2023 yılı içerisinde ihale edilerek çalışmalar başlanacağını söyledi...


Milletvekili Kavuncu, Çorum için son derece önemli olan bu yatırım ve müjde için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve milletvekillerine teşekkür etti.

#Çorum
#hitittvnet
Hitit Web TV


Kaynak : www.hitittv.net
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam