Av. Hüseyin Baş Partisinin Çorum 8. İL Kongresine Katıldı

ÇORUM 17 Ekim 2021 14:55
Videoyu Aç Av. Hüseyin Baş Partisinin Çorum 8. İL Kongresine Katıldı
Av. Hüseyin Baş Partisinin Çorum 8. İL Kongresine Katıldı
A
a

Video haber İzle: Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Av.Hüseyin Baş,Partisinin 8.Çorum İl Kongresine katıldı.Kongrede BTP İl Başkanı Mehmet Ali Tanık, İl Başkanı oldu...

Av. Hüseyin Baş Partisinin Çorum 8. İL Kongresine Katıldı



Bağımsız Türkiye Partisinin 8. Olağan Çorum İl Kongresi’nde konuşan Hüseyin Baş, FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 geçekleştirilen hain darbe girişimine değinerek, “Prof. Dr. Haydar Baş'ın 25 yıllık büyük mücadelesi olmasa darbeciler hedeflerine ulaşabilirlerdi" dedi.BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şunları söyledi: “Ülkemizin başına bir FETÖ belası geldi.

15 Temmuz 2016'da bir darbe girişiminde bulundular. Biz yıllarca kime gitsek; 'Yahu hocaefendinin bir bildiği vardır. Dünyaya Müslümanlığı anlatıyor, gençleri okutuyor. Türkçe Olimpiyatları yapıyor' diye bize Fetullah Gülen'i savundular. Kime gitsek bunu duyduk. Ama 15 Temmuz 2016 akşamı bir anda bütün ülke bu adama düşman oldu. Niye? Çünkü bu adam bir terörist, vatan haini. Peki bu kadar muhabbet duyulan bir adam bir anda silinip atılır mı? Bu şekilde baktığınız zaman bu mantığa aykırıdır. Bu mantığın altında ne vardı? Bu mantığın altında 25 yıldan fazla bu adamla mücadele eden Haydar Hoca'nın bu adam hakkında anlattıkları vardı. Benim babam, medya kuruluşlarının üstüne gelmesini göze alarak, siyasi faaliyetlerinin engellenmesini göze alarak, ticari faaliyetlerinin durdurulmasını, ailesine baskı yapılmasını göze alarak bu adamlarla savaştı. 25 yıldan fazla savaştı.”

Milletin Prof. Dr. Haydar Baş'a borçlu olduğunu kaydeden Baş, “Herkesin Fetullah hocaefendi diye kapısına gitmeye çalıştığı dönemde Prof. Dr. Haydar Baş, 'Bu adam misyonerdir, bu adam ajandır, bu adam vatan hainidir ve teröristtir' dedi. Yani bu millet Haydar Baş Hocaya çok şey borçlu. Eğer bunları yıllarca haykırıp anlatmasa, bu milleti ayıktırmasaydı, o 15 Temmuz günü muhtemelen halkın bir bölümü kandırılmış olarak FETÖ'nün yanında olacak ve milletimizi birbirine kırdıracaklardı. Milletimiz bunun üstesinden geldi. Hangi bilinçle? Haydar Baş hoca bilinciyle. Yani demem o ki; Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ü Gazi Mustafa Kemal'dir, 15 Temmuz gecesinin Atatürk'ü de merhum Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Yani FETÖ böyle büyük bir belaydı, Haydar Baş Hoca da bize böylesine büyük bir armağandı. Yıllarca bu millete hizmet etmeye çalıştı.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Haydar Baş'ın ömrü hayatında ailesine bile zaman ayırmadan durmak bilmez bir şekilde milleti kurtarmak için insanüstü bir gayretle çalıştığını dile getiren  BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Niye bu kadar çalışma? Bu milletin kurtarılmaya mı ihtiyacı var?" diye bir soru sorarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Evet arkadaşlar bu ülkenin aciliyetle kurtarılmaya ihtiyacı var. Niye? Çünkü bu ülkenin gençliği her gün bu ülkeyi terk ediyor. Terk edemeyenler de terk etme hayali kuruyor. Çorum'da bir anket yapalım, bu kentteki gençlerin dahi yüzde 90'ı 'fırsatını bulursam bu ülkeden gitmek isterim' der. Ülke bu durumda. Bu ülkenin maalesef bir geleceği yok. Ülkemizde işsizlik, açlık ve fakirlik almış başını gidiyor. İktidarın gündemi başkanlık sistemi. Muhalefetin mevzusu güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş. Muhalefetten görüştüğümüz isimlere 'güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir' diye sordum. Maalesef bunun bir cevabı yok. Yani bir taraf diyor ki; başkanlık sistemi, öteki taraf ise parlamenter sistem diyor. Elbette ki parlamenter sistemin arkasındayız. Hatta biz başkanlık sisteminin protesto etmek için 2018 seçimlerine Bağımsız Türkiye Partisi olarak katılmadık. Yani siyasilerin derdi bu iken halkımızın derdi ise açlık ve sefalet.”dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, iktidara geldiklerinde asgari ücreti 10 bin lira yapacaklarını ve ev hanımlarına vatandaşlık maaşı vereceklerini de söyledi. Konuşmanın ardından BTP İl Başkanı Mehmet Ali Tanık, Hüseyin Baş’a hediye takdim etti.  BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın partiye yeni katılanlara rozet takmasının ardından kongrede seçimlere geçildi.






 
Av. Hüseyin Baş Partisinin Çorum 8. İL Kongresine Katıldı
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam