AK Parti Genel Merkezi "Özel Ekip" oluşturdu

ÇORUM 29 Kasım 2019 13:39
Videoyu Aç AK Parti Genel Merkezi "Özel Ekip" oluşturdu
A
a

Kongre sürecinde toplumda sevilen kişileri saflarına katmak isteyen AK Parti,“tebdili kıyafetle” sokağa İndi.il il gezerek adeta teşkilatların fotoğraflarını çekiyor.Oluşturulan özel ekip Anadolu’da il il sivil tarama yaparken saptanan isimlere parti yönetiminin onayının ardından davet gidecek. Bu değişimin ilk sinyali Çorum'da Merkez İlçe-Kadın Kolları-Gençlik Kollarından...



İLLERE TEBDİLİ KIYAFET GİDİLİYOR

Edinilen bilgiye göre AK Parti illere birbirinden habersiz ayrı 3 kişi ayrı günlerde gönderiliyor.Bu  heyetler  ayrı ayrı değerlendirme  raporu gönderiyor.
Bu kişiler sıradan kimsenin bilmediği isimler.Sorgulamalarını Çay ocağında sokakta, bakkalda, manavda  bir nevi kamuoyu araştırması yapıyor.
Vatandaşın nabzını tutarak teşkilatlara Milletvekillerine Belediye başkanlarına  bakış açılarını öğreniyorlar.

AK Parti’de 7’nci kongre için çalışmalar devam ederken, toplumda sevilen ve sözü dinlenen isimlerin partiye kazandırılması için de çalışma yöntemleri ele alınıyor. Oluşturulan özel ekip tarama yaparken saptanan isimlere parti yönetiminin onayına sunacak. Ardından bu isimlerin bazılarına daveti bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yapması planlanıyor. Erdoğan, “Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın” demişti.Toplumda sözü dinlenen isimlerin partiye kazandırılması için üye seferberliği de hayata geçirildi. Kitlelere sözünü geçirebilen isimlere Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas süreç ince elenip sık dokunuyor


AK Parti yönetimi istifaları “yeni bir tazelenme ihtiyacı” ve “görev değişikliği” olarak yorumluyor.

Çorum'da Ak Partinin siyasi Kulislerinde Delege seçimleri ve ardından Ocak ayı gibi düşünülen Merkez ilçe ve ilçe kongreleri sonrası Nisan -Mayıs-Haziran gibi İl kongresi sürecinin yaşanacağı tahmin ediliyor.Ak Partide aday gösterilmeyecek ve yönetime alınmayacak  bazı isimlerin yeni partilere gideceği tahmin ediliyor. 2020 Yılının yaz sonunda tüm Türkiye’de il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması planlanıyor.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre’nin 2020’nin sonu ya da 2021 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. Önce ilçe delegeleri seçilecek, delegeler de ilçe yönetim kurulları ve ilçe başkanlarını seçecek. Belde kongrelerine Aralık ayının son haftasında başlanacak.  

İSTİFASI İSTENEN İL BAŞKANLARI NASIL BELİRLENİYOR

Kongreler öncesi bazı il başkanları istifalarını duyurdu. AK Parti yönetimine göre, il başkanları Genel Merkez ile istişare ederek, değişim noktasında önceki kongrelerde olduğu gibi istifa ediyorlar.İstifaların kongre süreçlerinde her zaman olduğunu ifade eden AK Partili yönetici, “Bunlar kongre süreciyle olduğu için burada anormal bir durum yok. Her kongre sürecinde olur. Eski uygulamalardan bir farkı yok. Taptazelenme, yenilenme diyebiliriz buduruma...
 

HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK

Edinilen bilgiye göre AK Parti teşkilatlarındaki istifalar Haziran ayına kadar devam edecek. Haziran’a kadar kalacakların kalacağı, gidecekler ile ilgili tasarrufların peyderpey yapılacağı öğrenildi.İL başkanlarına ilişkin istişare, rapor, anket değerlendirme çerçevesinde ele alınacak bir konu.



Elvan Erhan Şimşek / Haber Yorum


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam