AK Parti'den DSP'ye 'birlikte yürüyelim' teklifi

ÇORUM 7 Nisan 2023 18:49
Videoyu Aç AK Parti'den DSP'ye 'birlikte yürüyelim' teklifi
A
a

Sondakika haber: İşte o gün bugün. AK Parti, DSP'ye 'birlikte yürüyelim' teklifini götürdü. Yani bu durumda DSP'nin AK Parti listelerinden seçime girmesi ana unsur. Görüşme sonrası DSP lideri Önder Aksakal ile telefonda görüştüm.DSP'nin milli değerlere bağlı bir parti olarak Parlamentoda bulunmasına vurgu yaptılar ifadesini kullandı...

AK Parti'den DSP'ye 'birlikte yürüyelim' teklifi
 

  • Ankara kulislerinde konuşulanları şöyle: "Millet İttifakı cephesinde tek liste ihtimali gündeme geldikten sonra Cumhur İttifakı cephesi de yeni stratejik adımlar atma gayreti içerisinde. İki ittifak il il birbirini kolluyor diyebilirim. Ve ona göre yeni stratejiler belirleniyor. 9 Nisan'a kadar bu dinamik süreci yaşayacağız.

İşte o stratejik adımlardan biriydi, AK Parti'nin DSP ile görüşmesi. Daha sürecin başında DSP'nin ittifaka davet edilmesi gündemdeydi ama takvim henüz netleşmemişti. İşte o gün bugün. AK Parti, DSP'ye 'birlikte yürüyelim' teklifini götürdü. Yani bu durumda DSP'nin AK Parti listelerinden seçime girmesi ana unsur. Görüşme sonrası DSP lideri Önder Aksakal ile telefonda görüştüm. Bir kontenjan teklif edildi mi dedim. Kontenjan henüz konuşmadık dedi. DSP'nin milli değerlere bağlı bir parti olarak Parlamentoda bulunmasına vurgu yaptılar ifadesini kullandı. Açıkcası listelerin verilmesine 2 gün kaldı, biz de Parlamentoda temsil edilmemiz için bir sonuç yaratmamız gerekiyor. O yüzdende sıcak baktıklarının mesajını verdi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam