Ahlatcı Adabank’ı satın aldı

ÇORUM 24 Mayıs 2023 20:56
Videoyu Aç Ahlatcı Adabank’ı satın aldı
A
a

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) ihale yoluyla satışa çıkardığı Adabank'ın hisselerini 215 milyon lira bedelle satın aldığını söyledi...

  • Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ahmet Ahlatcı TMSF'den ihale ile satışa çıkarılan Adabank'ı 215 milyon liraya satın aldı.
 

215 MİLYON LİRA

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılan Adabank A.Ş. Hisse Satışı İhalesi, AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.’nin 215 milyon Türk Lirası peşin teklifiyle sona erdi.

DAHA ÖNCE KAP'A DUYURU YAPILMIŞTI

Ahlatcı Holding tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “19.04.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapmış olduğumuz bildirimde, Şirketimizin %70, Şirketimizin bağlı ortaklığı Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin %29 oranında pay sahibi olduğu AHL Ahlatcı Finansal Yönetim Anonim Şirketi’nin (AHL Ahlatcı Finansal) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan Adabank A.Ş.(Adabank) Hisse Satış ihalesine katılacağı duyurulmuştu.

Toplam 1.000.000.000 adet hisseden müteşekkil hâlihazırda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ait % 96,68234 oranındaki 966.823.400 adet hissesinin tamamı için muhammen bedel 210.000.000,-TL olarak belirlenmiş ve satışa çıkarılmıştı.

İHALE BUGÜN SONUÇLANDI

24.05.2023 tarihinde (bugün) gerçekleştirilen söz konusu ihalede, AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş. teklif mektubunda yer alan tekliflerini nihai olarak 215.000.000,-TL’ye yükseltmiştir. İhale, AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş.’nin ihale için vermiş olduğu 215.000.000,-TL’lik peşin teklifiyle sona ermiştir. Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. ve Enerya Enerji A.Ş. Ahlatçı Holding’in iştiraki olarak enerji sektöründe faaliyetini sürdürmektedir.”denildi.

AHMET AHLATCI AÇIKLAMA YAPTI

İhale sonrası açıklama yapan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ise şu bilgileri paylaştı: “Öncelikle bu ihale tüm ülkemize, bankacılık, finans ve enerji sektörü ile tüm hissedarlarımıza hayırlı olsun. 15 milyar Türk Lirası üzerinde rekor taleple borsa tarihinin 3 Milyar 481 Milyon TL ile en büyük halka arzını gerçekleştirdiğimiz Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş.’ye yatırım yaparak bize güvenen yüzbinlerce yatırımcımızın ne kadar haklı olduklarını bir kez daha ifade etmek istiyorum. İç Anadolu’dan Ege’ye, Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e 16.358 km şebeke uzunluğu, yıllık 4 milyar sm3 gaz arzı ve 1.8 milyon doğalgaz abonesi yenilikçi ve müşteri odaklı hizmet anlayışıyla Türkiye’nin lider enerji markası olma yolunda hızla büyüyen Türkiye’nin doğal gaz şirketleri, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırımları A.Ş. ve Enerya Enerji A.Ş. ortaya koyduğu hedeflerde hızla yoluna devam etmektedir. AHL Ahlatcı Finansal Yönetim A.Ş. ile bugün bankacılık sektörüne attığımız bu adımla da finans sektörüne farklı bir enerjiyle yeni bir soluk getireceğimizi belirtmek isterim. Tekrar milletimize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İhale Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu onayları alındıktan sonra TMSF tarafından sonuçlandırılacak. Süreçle ilgili gelişmeler paylaşılacaktır. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.”

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam