Kene Vaka sayısı bu yıl dörde katlanabilir

Sağlık 19 Mayıs 2020 08:37
Videoyu Aç Kene Vaka sayısı bu yıl dörde katlanabilir
A
a

Kenelerin bu sene sıcak hava nedeniyle 1.5 ay önce ortaya çıktığı bildirildi. Buna bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının arttığını söyleyen uzmanlar, önlem alınmaması durumunda vakaların geçen yıla göre 3-4 kat artabileceğini söylüyor...

 

Uzmanlardan kene uyarısı: Vaka sayısı dörde katlanabilir
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Çetin, kenelerin sıcak havanın etkisiyle bu yıl 1.5 ay önce görülmesinin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası sayısını artırdığını söyledi.

Çetin, KKKA'nın Sivas, Tokat, Erzincan, Çorum,Yozgat ve Giresun çevrelerinde sık görülen bir hastalık olduğunu belirtti.

Çetin, Çevremizdeki Tokat, Erzincan ve Giresun tarafında kene popülasyonunda ve vaka sayısında ciddi artış olduğunu biliyoruz" diyerek konuştu.

Çetin, şunları söyledi:

"Bu sene vakaları 14-15 Mart'ta görmeye başladık. Keneye karşı ilaçla veya diğer yöntemlerle mücadelemizi aksattığımızda bir keneden binlerce kene rahatlıkla üreyebiliyor ve hızlı olarak çoğalabiliyor. Mart ayında havalar 15 günde hızlı şekilde ısınmıştı. Hemen o dönemde kene popülasyonunda artış gördük ve o artış hala devam ediyor. 

'Mücadele yapılmazsa ciddi rakamlar görebiliriz'

Bu yıl başlangıçta olmamıza rağmen hasta sayısında 35'i gördük. Eğer mücadele vermezsek çok ciddi rakamları görebiliriz. Yani geçen yılki 122 rakamının 3-4 katını görebiliriz.

Özellikle otlak alanlarda ve tabiatta mutlaka çoraplar pantolon üzerine çekilmeli. Kenelerin yüzde 70-80'den fazlası pantolon paçalarından girmek suretiyle vücuda giriyor."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam