Salı gününden itibaren bütün doktorlar, reçeteleri elektronik ortamda yazacak.

Doktorlar, 15 Ocak'tan itibaren reçeteleri elektronik ortamda yazacak. Kağıt reçeteler ile artık eczanelerden ilaç alınamayacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Temmuz'da uygulamaya konulan e-reçete sistemiyle reçete sahteciliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Doktorlar, eczaneler ve hastalar için birçok kolaylığı barındıran e-reçete uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tüm hastane, doktor ve eczacılar uçun zorunlu olması öngörülmüş ancak bazı teknik nedenlerden dolayı uygulamaya geçilmesi 15 Ocak tarihine ertelenmişti.
Buna göre, 15 Ocak Salı gününden itibaren bütün doktorlar reçeteleri elektronik ortamda yazacak ve kağıt reçeteler eczaneler tarafından karşılanmayacak.
SGK, tüm doktorlara ve hastanelere 2 kez çağrı yaparak, doktorların tamamının sistemden şifre almalarını istedi. 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla Türkiye'de aktif olarak çalışan yaklaşık 110 bin doktorun 107 bin 300'ü e-reçete şifresi aldı.
E-reçete sisteminin uygulanmaya başlandığı 1 Temmuz 2012 tarihinden 31 Aralık 2012 tarihine kadar yazılan reçetelerin yüzde 65'ü elektronik ortamda oluşturuldu.
SGK'dan uyarı
SGK, hastanelere ve doktorlara e-reçete uygulamasıyla ilgili olarak yaptığı son duyuruda, 15 Ocak 2013 tarihi itibarıyla e-reçete uygulamasının zorunlu olacağına dikkati çekti. Duyuruya göre, reçete tarihi 15 Ocak 2013 ve sonrası olan e-reçeteler, eczaneler tarafından manuel giriş yapılarak karşılanamayacak.
Üzerinde e-reçete numarası bulunan manuel reçeteler ise yalnızca e-reçete olarak karşılanacak.
15 Ocak 2013 tarihi itibarayla SGK kurumsal hekim şifresi'ni almamış (aile hekimliği hariç Sağlık Bakanlığı 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, KİT-Belediye- Bakanlık 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, Özel 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, İşyeri Hekimliklerinde, Kurum Hekimliklerinde, Üniversite 1. Basamak Sağlık Tesislerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri 1. 2. ve 3. basamak tesislerinde görev yapan hekimler hariç) hekimlerin manuel reçeteleri (istisnai durumlar hariç) eczanelerden karşılanmayacak.
SGK, kurumsal hekim şifresi ile ilgili sorunlar hekimin görev yaptığı sağlık hizmet sunucusuna en yakın Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine iletilecek.
15 Ocak 2013 tarihi itibarıyla (istisnai durumlar hariç) manuel reçeteler karşılanmayacak.
Sağlık Bakanlığının e-reçete konusunda yapmış olduğu duyuru ve genelgelerde de belirtildiği şekilde e-reçetenin manuel çıktısının hekim tarafından hastaya verilmesine, Sağlık Bakanlığı'nın konu hakkında yapacağı düzenlemeler çerçevesinde devam edilecektir. Ancak düzenlenen manuel çıktılar hastada kalacak olup, kurum tarafından talep edilmeyecek.
EWT TARİHE KARIŞTI VE ARTIK İLAÇ ALMAK DAHADA ZORLAŞTI ECZANEYE GİRDİK BİRAZCIK BEKLEMEK ZORUNDAYIZ MALESEF SİSTEM AGRIZALI buna alışsak iyi olur artık çünkü artık hep sistem ağrızalı olacak
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET