İmamoğlu’ndan ilk genelge tüm verileri kopyalayın

Politika 19 Nisan 2019 12:26
Videoyu Aç İmamoğlu’ndan ilk genelge tüm verileri kopyalayın
A
a

Üst düzey bir devlet yetkilisinden edinilen bilgiye göre Ekrem İmamoğlu, yayınladığı genelgede hiçbir ihbar veya şikayet bulunmadığı halde, müfettişleri ve uzman sıfatıyla dışarıdan üç kişiyi, inceleme ve araştırma yaptırma adı altında Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının tüm elektronik veri tabanı ve altyapısını kopyalamakla yetkilendirdi...


İBB Başkanı İmamoğlu'ndan veri genelgesi

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan veri genelgesi...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk iş gününde imzasıyla yayımlanan genelgede, belediyeye bağlı olan kuruluşların elektronik veri tabanında inceleme yapmak üzere3 uzman ve 2 müfettiş görevlendirdi.

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu ve geçtiğimiz günlerde mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu ilk iş gününde yayınlandığı genelge tartışmalara sebep oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu imzası ile yayımlanan bu genelgede, belediyeye bağlı olan kuruluşların elektronik veri tabanında araştırma yapmak üzere 3 uzman ve 2 müfettiş görevlendirdi. AK Parti İstanbul Milletvekili olan Abdullah Güler ise, belediyenin kamu kurumu olduğunu vurgulayarak güvenlik soruşturmasından geçmemiş aynı zamanda dışardan görevlendirilen kişilere verilen bu yetkinin devlet güvenliğini tehdit ettiğini savundu.

Ayrıca bu genelgenin, verilerin güvenliği ilkesini ihlal ettiği ve usulsüz olduğu ifade edildi. Kopyalama olayının kötü niyetli ve kullanıma açık olduğu, dışarıdan görevlendirilen kişilere yetki verilmesi durumunda büyük riskler taşıyabileceği de aktarıldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam