Havza ölçekli taşkın yönetim planı hazır

8 Aralık 2015 22:34
Videoyu Aç Havza ölçekli taşkın yönetim planı hazır
www.hitittv.com
A
a

VİDEO HABER İZLE... Türkiye'nin 25 su havzasından birisi olan Yeşilırmak Havzası'nda hayata geçirilen Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi tamamlandı. Projenin kapanış töreni dün Anitta Otel’de yapıldı.


Proje açılışı 
İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,  sözlerine Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akca'ya Çorum'un su yatırımlarından üzerine düşen payı almasında ki katkılarından dolayı için teşekkür ederek başladı.

VİDEO HABER İZLE

Toplantının açılış konuşmasını yapan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, 2013 yılında başlayan çalışmalarla Yeşilırmak Havzası’nda meydana gelen ve muhtemel yaşanabilecek taşkınların mercek altına alındığını açıkladı.

Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi'nin Türkiye'de taşkın yönetimi konusunda AB standartlarında hazırlanmış ilk proje olduğunu dile getiren Cumali Kınacı,  taşkın korumada bölgesel koruma projelerine Yeşilırmak'tan başlattığı için Müsteşar Lütfi Akca'ya teşekkür etti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,bölgesel çalışmaların önemli olduğunu ve lokal çalışmalara göre daha etkin sonuçlar verdiğini kaydeden Külcü, Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planı toplantısını gerçekleştiriyoruz.diyerek sözlerine başladı.Külcü; Çorum Belediyemizde yeni içmesuyu kaynakları ve mevcut kaynakların korunması noktasında etkin su yönetimi stratejisi uyguluyoruz.Su akar Türk bakar, sözünü değiştirdik..

"Ülke olarak son yıllarda bu konularda daha doğru adımlar atılıyor. Yapılan büyük projelerin halkımız farkındadır. Ülkemizin her tarafında barajlar ve hidroelektrik santralleri yapılıyor.  Ancak bu projelere karşı çıkanları da görüyoruzdedi.Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ülkemizi nereden nereye getirdiğini iyi biliyoruz. Ama daha çok çalışmalıyız. Önümüzde ki yüzyıla daha emin adımlarla yürüyen Türkiye'yi Allah'ın izniyle oluşturacağız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akca'da konuşmasına su kaynaklarının insanların hizmete sunulmasını belediyelerin ve bakanlığının en temel vazifesi olduğunu ifade ederek başladı.

Son 13 yılda 80 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Müsteşar Akca, bunun büyük kısmının su ile ilgili olduğunu belirtti.

Akca 2023 hedeflerinin Türkiye'nin sulanabilir topraklarının tamamını su ile buluşturmak olduğunu ifade etti.

İçme suyu projelerinin önemli olduğunu ve ihtiyaçları uzun vadeli planlar ile projeler şeklinde belirlediklerini kaydeden Akca, "Şimdiye kadar 41 milyon nüfusa yetecek içme suyu tesisini tamamladık" dedi.
Su kaynaklarını yönetilebilir hale getirmenin önemine değinen Akca, "Taşkınla mücadele daha planlı bir çalışmayı gerektiriyor.  Bizde taşkınla mücadele için uzun vadeli planlarımızı hazırlamaya başladık.  Yeşilırmak Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi'de bu kapsamda hazırlanmış ilk plandır" ifadelerini kullandı.

 

www.hitittv.com
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam