ÇORUM'A VERİLEN HIZLI TREN SÖZÜ YERİNE GETİRİLİYOR

6 Nisan 2015 09:45
Videoyu Aç ÇORUM'A VERİLEN HIZLI TREN SÖZÜ YERİNE GETİRİLİYOR
Sağlık Bakanı Koca Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz dedi...
A
a

Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor. Hattın 279 kilometre uzunluğunda olacağı belirtilirken, mühendislik ve uygulama projesi konusunda 10 milyar liralık bütçe ayrıldığı bel

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek.

Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiği zaman turizm açısından stratejik bir hızlı tren hattına kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak.

423 kilometre uzunluğunda olacak hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek. Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. 2014 yılında proje için ÇED onayı alınan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı için de proje çalışmalarına başlanılıyor. Proje için 5 milyar lira kaynak ayrıldığı belirtiliyor.

Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor. Hattın 279 kilometre uzunluğunda olacağı belirtilirken, mühendislik ve uygulama projesi konusunda 10 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtildi. Hem ticarete hem de ihracatta kolaylık sağlayacak projenin yapımına 5 milyar liranın üstünde para harcanacağı belirtiliyor. Yerköy-Aksaray-Ulukışla ve Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projelerinde ise proje çalışmalarına bu yıl içinde başlanılıyor. Her iki hat için toplam 12 milyar TL ayrıldığı öğrenildi.



Konu ile ilgili daha önce gündeme gelen haberimiz

 

BAKAN ELVAN: ÇORUM HIZLI TREN PROJESİNİ ANLATTI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katılmak için Konya'nın Ereğli ilçesine geldi. Belediye Kültür Merkezi'ndeki kongrede partililerine seslenen Bakan Elvan, hızlı tren ve demiryolu projelerine değindi.

 
BAKAN ELVAN: ÇORUM HIZLI TREN PROJESİNİ ANLATTI

 

7 Aralık 201416:47
-A
 

+A

 
Yılbaşından önce Karaman- Ereğli- Ulukışla hızlı tren hattının çalışmalarına başlayacaklarını belirten Bakan Elvan, Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra demiryoluna yatırım yapılmadığına dikkat çekti. Bakan Elvan şöyle konuştu: 

"Bu millet ulaşımdan, yollardan çok çekti. Ereğli'den Ankara'ya, Konya'ya o eski tek şeritli yolları bir hatırlayın. Bugün bölünmüş yollarda gidiyorsunuz. Ülkeyi AK Parti demir ağlarla örüyor. Cumhuriyet'in ilk yıllarında demir yollarında çalışmalar olduğunu görüyoruz. İsmet İnönü dönemindeki demiryolu yatırımlarından sonra 2003 yılına kadar Türkiye demir yolu yatırımı görmedi. Biz bunu aşmak için demir yolu yatırımlarına hız verdik. Önümüzdeki dönemde daha da hızlandıracağız. Sadece Konya Karaman Ereğli Ulukışla- Mersin- Adana hattı ile yetinmiyoruzSamsun'dan Çorum'a, Kırıkkale'ye Kırşehir'e, Aksaray'a, Ulukışla'ya oradan da Alanya'ya  Mersi'ne, Akdenize ulaşıyoruz. Yine Konyamıza yüksek hızlı trene ek olarak bir başka hızlı treni kavuşturuyoruz. O da Antalya'dan Konya’ya, Kayseri'ye kadar uzanan bir hızlı tren. Bu da inşallah bölgenin turizm potansiyelini artıracak." 


**********************************************************************************************

Çalışma yapılacak yolları kontrol eden Soluk, Ulaştırma Bakanlığı olarak katır yolu olarak tabir ettikleri, bozuk yollardan Türkiye'yi kurtaracaklarını söyledi. Daha önce Çankırı-Çorum arasında yapılan tren projesinin rantabıl olmaması nedeniyle rafa kaldırıldığını ifade eden Habip Soluk, sanayi kenti Çorum'dan hızlı trenin geçmesi için proje çalışmaları olduğunu açıkladı. Çerikli, Çorum, Samsun hattına bağlanma projesiyle Çorum'a gecikmiş olan trenin getirilmesi için çalışacaklarını kaydeden Soluk,
"Çorum yatırımlardan yoksun bırakılmış, sanayi kenti olan ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu ile mutlaka tren getirilecek" dedi.

Kaynak : www.hitittv.com

Sağlık Bakanı Koca Randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz dedi...
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam