Delice-Çorum YHT Hatı'nın 2024 yılında yapımına başlanacak!

ÇORUM 17 Kasım 2023 12:58
Videoyu Aç Delice-Çorum YHT Hatı'nın 2024 yılında yapımına başlanacak!
A
a

BHA/ Elvan Şimşek Çorum: Ulaştırma ve alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun Çorum ziyaretinin bütün detayları haberimizde.

  • ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU ÇORUM’DA
  • İSKİLİP DEVLET YOLUNU HİZMETE AÇTI
  • BAKAN URALOĞLU, DİREKSİYON BAŞINA GEÇEREK,
  • HİZMETE AÇILAN YOLUN İLK TEST SÜRÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ
  • ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU 
  • DELİCE- ÇORUM ARASINDAKİ ULAŞIM MESAFESİ 35 DAKİKAYA DÜŞECEK
  • BÖLÜNMÜŞ YOL YATIRIMLARIMIZLA KAZALARDAKİ ÖLÜM ORANI DÜŞTÜ 
  • DELİCE-ÇORUM YHT PROJESİ ÇALIŞMALARINA 2024’DE BAŞLIYORUZ
  • 4 SAAT SÜREN ANKARA-KIRIKKALE-ÇORUM ARASI
  • ULAŞIM SÜRESİ 1,5 SAATTEN DAHA KISA SÜRECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çorum’da İskilip Devlet Yolunu hizmete açtı, ardından dreksiyon başına geçti, yolun ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Uraloğlu, açılış töreninde ise Çorumluların merakla beklediği açıklamayı yaparak “Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi çalışmalarına inşallah 2024’te başlıyoruz” müjdesini vererek “Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir dizi programa katılmak için gittiği Çorum’da İskilip Devlet Yolu Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, istihdam ve katma değer üreten projelere; Türkiye Yüzyılı’nda hızla devam edildiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı’na yakışan yatırımlardan birisi olan İskilip Devlet Yolu’nu kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, konuşmasında karayollarında yapılan yatırımları hatırlattı. Bakan Uraloğlu, “Yol ağımızı 29 bin 283 km çıkardık, 77 ilin birbiri ile bağlantısını sağladık, bölünmüş yol yatırımlarımızla, trafik güvenliği arttı, kazalardaki ölüm oranı düştü. Türkiye’nin her köşesinin daha hızlı, güvenli, konforlu nitelikli yol ağlarıyla donattık. 2002 öncesi 6 bin 101 kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol ağımızla, sadece 6 ilimiz birbirine bağlıydı” dedi.

BÖLÜNMÜŞ YOL YATIRIMLARIMIZLA
KAZALARDAKİ ÖLÜM ORANI DÜŞTÜ
Otoyol ağının da 21 yılda yapılan çalışmalarla arttırıldığını ifade eden Bakan Uraloğlu, “1.714 kilometre olan otoyol ağımızı da 21 yılda yapılan 2 bin 8 kilometre ile 3 bin 722 kilometreye çıkardık. Bölünmüş yollarımız, ülkemizin yol ağının yüzde 43’ünü oluşturmasına rağmen, bütün yol ağımızda hareket eden trafiğin yüzde 83’üne hizmet veriyor. Bölünmüş yol yatırımlarımızla; trafik güvenliğini artırarak kazalardaki ölüm oranını düşürdük. Taşıt işletme giderlerinde tasarruf sağladık, seyahat konforunu arttırdık ve süresini kısalttık. Yollarımızdaki ortalama hızı 40 kilometreden 88 kilometreye çıkardık. Hizmete sunduğumuz her çalışmamızda, bütünsel kalkınmayı geliştirerek halkımızın refahını artırdık, ihtiyaçlarına cevap verdik.” açıklamalarında bulundu.

ÇORUM’A 25 MİLYAR 114 MİLYON LİRA
ULAŞIM’DA YATIRIM YAPILDI
Konuşmasında, Çorum’a yapılan karayolu çalışmalarına değinen Bakan Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Çorum’un ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 25 milyar 114 milyon lira harcadık.” dedi. Çorum’un; Samsun’a Kırıkkale’ye, Yozgat’a bölünmüş yollarla bağlandığını belirten Bakan Uraloğlu, Samsun-Ankara Yolu, Kuzey Tetek Aksı, Çorum-Sungurlu ayrımı Alaca, Çorum-Yozgat Yolu, İskilip Şehir Geçişi Yolu, İskilip-Çankırı Yolu ile birlikte Saraydüzü-Kargı Yolu gibi önemli projelerin ise bitirildiğini ifade etti. Uraloğlu, Kırkdilim Geçişi’nin de içinde olduğu Çorum-Laçin- Osmancık Yolu başta olmak üzere birçok proje de de çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

DELİCE-ÇORUM YHT PROJESİ
ÇALIŞMALARI 2024’DE BAŞLIYOR
Bakan Uraloğlu konuşmasında, Delice- Çorum YHT projesinin ihalesinin 2024 yılında yapılarak, çalışmalara başlanılacağını da duyurdu. Bakan Uraloğlu, “120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum Yüksek Standartlı demiryolumuzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolumuz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda Hızlı Tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek. Delice-Çorum arasındaki karayolu ile yaklaşık 1,5 saat süren ulaşım süresini de yaklaşık 35 dakikaya düşürüp, her türlü hava koşulunda vatandaşımıza kesintisiz ulaşım imkanı sağlamış olacağız.” diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILI’NA YAKIŞAN YATIRIM;
İSKİLİP DEVLET YOLU’ HAYIRLI OLSUN

Bakan Uraloğlu, Çorum’a, Türkiye Yüzyılı’na yakışan yatırımlardan birisi olan İskilip Devlet Yolu’nu kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Yolumuzu 17,4 kilometre bölünmüş yol, 33,6 kilometre tek yol olmak üzere toplam 51 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak projelendirdik. 9. kilometreden itibaren 21,5 kilometrelik kesimi 2021 yılının sonunda, tek yol standardında trafiğe açmıştık. Mevcut yolu by-pass ederek farklı bir güzergahta bölünmüş yol olarak projelendirdiğimiz 9 kilometrelik kesimini de  trafiğe açmamızla birlikte toplam 30.5 kilometrelik kısmını tamamlamış bulunuyoruz"şeklinde ifade etti.

ORTADOĞU VE DOĞU  KARADENİZ'DEN
ANKARA YÖNÜNE ALTERNATİF
YOL OLARAK KULLANILACAK!..
 İskilip Devlet yolun'nun, Çorum- ankara devlet yolunu İsklip-Tosya bağlantısı ile TEK TEK güzergahına, İskilip- Bayat bağlantısı ilede Kastamonu-Çankırı-Kırıkkale Devlet Yolu2na  bağlandığı belirten Bakan uraloğlu,"Bu güzegah,Delice - Kırıkkale-Ankara yönünde  trafik  yoğunluğu olduğu dönemlerde Orta ve Doğu Karadeniz'den Ankara yönüne alternatif yol olarak kullanılması oldukça önemlidir" dedi. Bakan Uraloğlu,ulaşımda  damga vuracak projelerin,Türkiye Yüzyılın'da ülkeye ve Çorum'a kazandırılmaya  devam edeceğini vurguladı. Bakan Uraloğlu konuşmasını, İskip Devlet yolu'nun bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temennisinde bulundu.



Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam