Tanyeri İlkokul’unun yıkımına başladı

ÇORUM 3 Kasım 2023 19:09
Videoyu Aç Tanyeri İlkokul’unun yıkımına başladı
A
a

Akşsemseddin Caddesi’nden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne kadar uzanan 20 metre genişliğinde bir yol oluşturmak için çalışma yapan Çorum Belediyesi, Tanyeri İlkokul’unun yıkımına başladı...



Çorum Belediyesi
, yaklaşık 1 kilometrelik bir bulvarı daha şehrin merkezinde oluşturacak. 20 metre genişliğindeki bulvar ile Akşemseddin Caddesi’nden yeni belediye binası arkasındaki Azerbaycan Caddesi’ne giriş yapan bir araç, Prof.Dr.Arif Ersoy Caddesi, Osmancık 4. Sokak, Üçtutlar 1. Sokak ve Okul 1. Sokak üzerinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne ulaşmış olacak. Bu yolun açılmasında önemli bir aşamayı tamamlayan Çorum Belediyesi, yeni yol üzerinde kalan eski Tanyeri İlkokulu binasının yıkımına başladı.


 

20 metre genişliğinde 1 kilometrelik bulvar olacak

Şehrin tıkanan damarlarını açmaya devam ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Tanyeri İlkokulu binasını yıkarak, Osmancık Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni 1.000 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde yeni bir yolla birleştiriyoruz. Tanyeri İlkokulu’nun yıkılmasıyla önemli bir aşama gerçekleşmiş oldu.  Eski okul binasının deprem dayanıklılık bakımından da yenilenesi gerekiyordu. Böylece yeni bir okul binası da şehrimize kazandırılmış olacak.  Başta, yaptığımız her işin baş mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam