ÇORUM STADYUM İHALESİ 14 OCAK'TA

Spor 5 Ocak 2016 23:23
Videoyu Aç ÇORUM STADYUM İHALESİ 14 OCAK'TA
A
a

Çorum'a Yapılacak Stat ihalesi 14 Ocak'ta Mevcut sahaların ihalesinin yapılmasının ardından bu sene sonunda yıkılması beklenen Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın yerine çevre yolu üzerine yapılacak olan stadın ihale tarihi 14 Ocak Perşembe 2016

Çorum Belediyespor tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunun Çorum Belediyespor Başkanı Zeki Gül yeni stat ihalesinin 14 Ocak Perşembe günü yapılacağını duyurdu.

Çorum Belediyespor’a yakışır bir tesis kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Zeki Gül “Tesisler için çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik ve Mart-Nisan aylarında temelini atacağız. Yeni yapılacak olan stadımızın ihalesini ise 14 Ocak tarihinde gerçekleştireceğiz” dedi.


Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan olan 15 bin kişilik Stadyumda ihale 14 Ocak'ta.

Stad için ilk imza tamam sıra ihalede

KÜLCÜ: ÇORUM'A YAKIŞAN BİR STAD YAPACAĞIZ

Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çorum’a yapılacak olan Yeni Stadyum için ihale imzaları atıldı…

 
KÜLCÜ: ÇORUM'A YAKIŞAN BİR  STAD YAPACAĞIZ

Çorum  Belediyesi tarafından yaptırılan olan 15 bin kişilik Stadyumda ihale aşamasına geçildi. Mevcut Spor Kompleksinin bulunduğu alanın Çorum Belediyesi’ne devri ile başlayan süreç devam ediyor. Çorum Belediyesi spor kompleksinin bulunduğu alanın konut yapılarak burdan elde edilecek gelirlerle yeni tesisler yapmak için ilk adımı attı.
 
Projesi daha önce tamamlanan ve iki kez ihaleye çıkılan ancak talip olmadığı için iptal edilen Stadyumda yeni düzenleme ile ihale süreci dün başladı. Hazırlanan şartnameyi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in katılımı ile imzaladı.
 
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum'un son derece modern bir stadyuma kavuşacağını söyledi. Belediye olarak uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları projede artık ihale aşamasına geldiklerinin altını çizen Başkan Külcü, "Türkiye Futbol Federasyonu standartlarında 15 bin seyirci kapasiteli, tamamı kapalı tribünlerden oluşan, gece aydınlatmasının da bulunduğu muhteşem bir stadyumu Çorumlu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Çorum'u sporun da merkezi haline getireceğiz" dedi.
 
Çorum Belediyesi'nin, şehrin spor faaliyetlerine yön verdiğini, yatırımları arasında sporun ciddi yer tuttuğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Sportif faaliyetlerin daha işlevsel yapılacağı bir spor kompleksi sanayisiyle, kültürel birikimiyle önemli bir birikime sahip olan Çorum'un öncelikli ihtiyaçları arasında idi. İnşallah, ihale sürecinin tamamlanması ile birlikte stadyum inşaatı da başlayacak ve şehrimizin stadyum ihtiyacı kalmayacak. Şehrimize, tüm sporculara ve spor camiasına hayırlı olsun" dedi.
 
Çevre Yolu kenarındaki daha önce işaretlenen alana yapılacak olan ve kapasitesi 15 bin kişi olacak olanStadyumun tüm tribünleri kapalı olacak. İhale için İhale Kurumu’na başvurunun yapıldığı ve 45 gün içinde ihalenin yapılması bekleniyor. İhalenin yapılmasının ardından ise işin yapım sürecinin 800 gün civarında olduğu öğrenildi.
 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam