Çorum'da Aile sağlığı merkezinde şiddet!

ÇORUM 21 Ekim 2021 08:24
Videoyu Aç Çorum'da Aile sağlığı merkezinde şiddet!
A
a

Çorum'da Ulukavak Aile Sağlığı Merkezi'nde maske takma konusunda çıkan tartışmada sağlık çalışanlarının sözlü ve fiziki şiddete maruz kaldığı iddia edildi.

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, kentteki bir aile sağlığı merkezinde görevli hekimlerle sağlık çalışanlarının maske takmaları konusunda uyardıkları kişiler tarafından sözel ve fiziksel şiddete maruz kaldığını açıkladı. Sobacı, sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Sobacı yaptığı yazılı açıklamada, Aile sağlığı merkezine gelen 2 kişinin sağlık çalışanları tarafından maske takmaları konusunda uyarıldığını belirterek, "Maske takmama konusunda ısrar eden 2 kişi ile aile sağlığı merkezi çalışanları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın devamında merkezde görev yapan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmışlardır." dedi.

Çirkin saldırıyı kınadıklarını bildiren Sobacı, şöyle dedi: "Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın fedakarca sürdürdükleri çalışmaları her fırsatta dile getireceğiz ve bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanlarımıza karşı yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam