AK Parti Çorum İl Başkanı'a karşı yapılan saldırının ilk duruşması yapıldı

ÇORUM 16 Haziran 2023 11:29
Videoyu Aç AK Parti Çorum İl Başkanı'a karşı yapılan saldırının ilk duruşması yapıldı
A
a

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Murat Günay'ın 'yağmaya teşebbüs ve darp' iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan üçü eski muhtar toplam 5 sanığın Avukatı Ahmet Özdel konuştu...


Çorum Adliyesi  önünde açıklama yapan Ahmet Özdel, muhtarların ve diğer sanıkların yağma suçu işlemediğini belirterek, "Bugün Çorum'da AK Parti İl Başkanı Murat Günay'a karşı yapılan saldırıda tutuklu muhtarların duruşmasına katıldık. Bizim burada temel iddiamız Çorum kamuoyunun da bildiği gibi bu muhtarların ve diğer sanıkların asla yağma suçu işlemeyeceğine yönelik. Çünkü yıllardır beri tanıdığımız insanlar bunlar. Yağma suçunun yasal unsurları oluşmamıştır bunu anlattık. Aslında tanıklar da bizim söylediklerimizi doğruladılar. Aslında müştekinin beyanlarında hepsinin tutarlı olmadığı ortaya çıktı ama yapacak bir şeyimiz yok. Tutukluluk halinin devamına karar verdiler. Duruşmayı da gelecek haftaya bıraktılar" dedi.

Bir hafta sonraki duruşmada adaletin yerini bulacağını ifade eden Özdel, şu açıklamalarda bulundu: "Biz bu insanların yağma suçundan beraat edeceğini ve tahliye edileceğini talep ediyoruz. Hukuka güvenmek istiyoruz. Adalet herkese lazım. Herkesin elini vicdanına koyması, en önemlisi de hukuka uymasını talep ediyoruz.

  • Bu davada arkadaşlarımız Murat Günay'a karşı hiçbir şey yapmamıştır demiyoruz.

‘Hakaret etmiştir’ dedik, başka suçlar işlemiştir. Ama asla ve asla yağma suçu işlenmemiştir. Bizim müdafi olmamızın gerekçesidir bu. İnsanın elini vicdanına koyması, aklına güvenmesi lazım. Toplumun da güvenmesi lazım. Çorum kamuoyunun bunu bilmesi lazım. Üç tane muhtar yağma suçundan tutuklu. Herkesin elini vicdanına koyması lazım. Şöyle bir yağma suçu olur mu? Birisi birinden bir şey alacak ve yardım yapacak. Robin Hood mu bizim muhtarlar? Yardımı da nasıl yapacak? Kartları alacak, verdikleri yoksullardan T.C. numaralarını alacak. Telefonlarını alacak ve partiye ulaştıracak. Siz düşünebiliyor musunuz böyle bir şey için yağma yapılır mı? Yani yardım kartı alacaksın, yoksul insanlara dağıtacaksın. Bunun için bir partinin il başkanını tehdit edeceksin. Böyle bir şey yok. Her şey mahkeme tutanaklarında ortaya çıkacak."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam