Zeynep Karaca Alaca Belediye Başkanlığına Aday adayı oldu

ÇORUM 12 Kasım 2018 08:41
Videoyu Aç Zeynep Karaca Alaca Belediye Başkanlığına Aday adayı oldu
A
a

Alaca'da AK Parti'de kadın atağı.Yerel seçimler için çalışmalarını yürüten AK Parti'de kadın adaylara yönelik 'pozitif ayrımcılık' uygulanacak. 8 olan kadın belediye başkanı sayısının artırılması planlanıyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısına duyarsız kalmayan Zeynep Karaca, Aday adayı oldu...



AK Parti'de 31 Mart 2019 yerel seçimleri için aday belirleme çalışmaları hızla sürüyor. 

Çorum'un Alaca ilçesinde belediye başkanlığı için AK Parti aday adayı olan Zeynep Karaca, 'Alaca'da uzun yıllardır gazetecilik yapan,
Alaca Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Zeynep Karaca, Alaca'nın başörtülü kadın belediye başkanına sıcak yaklaşacağını düşünüyorum. Alaca'ya artık bir kadın eli değmesi gerekiyordu dedi.
Zeynep  Karaca, 
AK Parti’den Alaca Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu.

Kulislerde Başkan Erdoğan'ın, her ilde mutlaka bir ya da iki kadın aday adayı isminin kendisine iletilmesini istediği konuşuluyor.
AK Parti açısından, 31 Mart yerel seçimlerine kadın adayların damga vurması bekleniyor. Kadın adaylara yönelik "pozitif ayrımcılık" yapmaya hazırlanan AK Parti'de, özellikle büyükşehirlerde "kadın" başkan adayı gösterilmesi görüşü üzerinde ağırlıklı olarak duruluyor.


ZEYNEP KARACA KİMDİR
Zeynep Karaca, özgeçmişi hakkında ise şu bilgileri verdi
1974 yılında Alaca İlçesi Gazipaşa Köyü’nde doğdum. İlkokulu Gazipaşa Köyü’nde, ortaokulu ve liseyi Alaca Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi’nde okudum. Ardından Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümünü kazandım. Üniversite eğitimim devam ederken, İstanbul’da özel bir kursta bilgisayar, daktilo, İngilizce ve muhasebe dersleri aldım. 1995 yılında Alaca Kaymakamlığı bünyesinde yayın yapan Alaca Birlik Gazetesi’nde çalışmaya başladım. 1998 yılında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdürü oldum. 2003 yılında gazetenin belediyeye devredilmesiyle birlikte 2011 yılına kadar Alaca Belediyesi bünyesinde gazeteciliğe devam ettim. 2011 yılında çıkan Torba Yasa ile Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandım. Sosyolojiye duyduğum ilgi nedeniyle yeniden üniversiteye başlayarak Sosyoloji bölümünden lisans mezunu oldum. Şu anda Alaca Milli Eğitim Müdürlüğünde büro işçisi olarak çalışmaktayım.
Evli ve bir çocuk annesiyim.”

ADAYLIK MÜRACAATI BU GÜN SONA ERİYOR

AK Parti, yerel seçim için belediye başkan adaylarının başvurularını 5 Kasım'da almaya başlayıp 12 Kasım'da sona eriyor. AK Parti'de vatandaşların, teşkilatın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alınıyor, mevcut belediye başkanlarının performansları değerlendiriliyor. Önce şehirlerin sorunları belirlenerek, kentin fotoğrafı çekiliyor. 12 kişilik ekipte yer alanlar, kendi bölgelerinde tebdilikıyafet şehirleri gezerek, sokakların nabzını tutuyor. Çıkan sonuçların ve yapılan anketlerden elde edilen verilerin, AK Parti içinde oluşturulacak komisyona bu ayın sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor. Öne çıkan adayların isimleri,Başkan Erdoğan'a sunulacak.

İSTİFALAR İÇİN SON SON TARİH 1 ARALIK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olmak isteyenlerin 1 Aralık'a kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirdi. YSK, istifa etmesi gerekenleri de şöyle sıraladı:

İSTİFA EDECEKLER

Kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam